Basketballer Dirk Nowitzki bij ons in de winkel!

Basketballer Dirk Nowitzki bij ons in de winkel!

Sinds kort hebben wij een bijzondere gast in de winkel, niemand minder dan Dirk Nowitzki stond plots voor de deur. Het levensgrote LEGO eerbetoon aan de legendarische basketballer is vanaf nu bij ons in Nieuwerkerk aan den IJssel te bewonderen.

Wie is Dirk

De basketballer is geboren in Duitsland weegt in het echt 111 kilo (!), maar ook dit LEGO sculptuur weegt de nodige kilo’s. Het standbeeld van LEGO is levensgroot, maar liefst 2 meter en 13 centimeter. Het past bij ons dus niet eens door de deur heen en dat was dus wel even een gedoe. Dat Dirk een goede basketballer was bleek is niet onopgemerkt gebleven:  Hij is de eerste Europeaan ooit in de NBA (de hoogste basketbalcompetitie ter wereld) tot beste speler ter wereld werd bekroond. Ook behoorde Nowitzki elf maal tot het beste team ter wereld. Het kampioenschap van de NBA won Nowitzki echter maar één keer, in 2011. Basketballer Dirk Nowitzki was de zesde speler ooit die meer dan 30.000 punten in zijn carrière maakte. Alleen legendes als Kobe Bryant en Michael Jordan deden dit eerder. Dirk verdiende jaarlijks meer dan €5.000.000; daar kun je toch heel wat LEGO voor kopen.

Na zijn pensioen

Afgelopen jaar, in 2019 is Dirk gestopt met zijn loopbaan. Toen in zijn afscheidswedstrijd deze video werd getoond kon hij zijn tranen niet meer in bedwang houden. Het zou leuk zijn als hij, nu hij toch met pensioen is, een keertje naar zijn standbeeld van LEGO komt kijken!

Onze webwinkel blijft open, maar onze winkel in Nieuwerkerk moeten wij helaas tijdelijk sluiten. Wij willen er alles aan doen om in de strijd tegen het Corona virus te helpen. Voor jullie én onze veiligheid. Wij hebben tijdelijk de verzendkosten verlaagd naar €2,95. Woon je in een straal van 8 kilometer, dan komen wij de bestelling graag bij je thuisbrengen! Lees hier alle informatie.