in

Hoe maak jij jouw verlanglijstje?

Als je het boek medio september in je bezit had, ging je natuurlijk meteen kijken wát er op je verlanglijstje moest. Zou je dit jaar dan ein-de-lijk een trampoline krijgen? Of misschien wel die coole step die je klasgenoot ook had? Tijd om te scheuren en een lijstje in elkaar te plakken.

Staat jouw kind, nu zoveel jaren later, net als jij toen te springen om een verlanglijst in elkaar te knutselen? Hieronder geven we je tips om hier een extra speciaal moment van te maken. Want je favorieten uitscheuren en opplakken is natuurlijk fantastisch, maar het kan nóg creatiever!

1. Tekenen
Hoe leuk is het om je kind te vragen om een verlanglijstje te tekenen? Weet hij jou (of Sinterklaas en de Kerstman) te overtuigen om zijn favoriete speelgoed te kopen met een fantastische tekening van zichzelf op zijn droomtrampoline? En hoe zou je Stratego Pirates tekenen? Iets met een piraat en een boot? Het is voor je kind een leuke uitdaging om ook de wat moeilijker af te beelden producten te tekenen.

2. Ouderwets een brief schrijven
Laat je zoon of dochter een prachtige ‘oude’ brief naar de Sint (of de Kerstman) schrijven. Hoe? Allereerst door de kaart oud te maken door het witte papier te kleuren met een nat theezakje. Vervolgens schrijf je met een mooie (vul)pen de wensen op. Eventueel kan de ouder of volwassene de randjes daarna nog wegbranden voor een echt oud effect. Handtekening en stempel eronder en de verlanglijst is klaar.

3. Toplijstje
Ziet je kind op iedere pagina wel iets van zijn gading maar zie jij door de bomen het bos niet meer? Laat je kind álles opschrijven (of uitscheuren). Pas als hij écht geen wensen meer heeft, ga je verder met de volgende stap. Laat je kind vervolgens een top vijftien (of tien, twintig, net wat je wilt) maken met de dingen die favoriet zijn. Handig!

4. Potje hele jaar door
Zeg jij ook meerdere keren per jaar: ‘Vraag maar aan Sinterklaas/voor je verjaardag?’ Om vervolgens in de eerste week van december hard na te moeten denken wat-ie ook alweer zo graag wilde? De oplossing? Een verlanglijstpotje. Als je kind heel graag iets wil hebben gedurende het jaar, laat je het hem opschrijven of uit het Speelboek scheuren. Kind blij, want zijn wens zit in de magische pot. Jij blij, omdat je het niet kan vergeten én je kind er niet talloze keren om hoeft te vragen, want het zit in de pot!

LEGO trein

LEGO trein; alles wat jij moet weten!

Bijzondere LEGO minifiguurtjes