in

Koop een speelhuisje voor kinderen

speelhuisje buiten

Het vinden van het perfecte cadeau voor kinderen kan soms een uitdaging zijn. Er zijn echter enkele geschenken die de tand des tijds hebben doorstaan en altijd populair blijven bij kinderen. En van die tijdloze cadeau-ideeën is het speelhuisje voor kinderen. Je zou het bijna retro speelgoed kunnen noemen 🙂
Lees mee; wij vertellen graag waarom het zo’n leuk cadeau zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf ervan.

De voordelen van speelhuisjes

 • Speelhuisjes bieden een veilige en stimulerende omgeving waarin kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Om kinderen om hun verbeeldingskracht te gebruiken en allerlei rollenspellen te spelen. Of ze nu een prinses in een kasteel, een kok in een restaurant of een avonturier in een boomhut willen zijn, speelhuisjes bieden een platform waar kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten.
 • Het is ook geweldige plekken voor kinderen om samen te spelen en interactie te hebben met vriendjes en broertjes/zusjes. Ze kunnen samen rollenspellen spelen, hun communicatieve vaardigheden ontwikkelen en leren om samen te werken en ruzies op te lossen. Beter speelgoed is er toch eigenlijk niet?
 • In een tijdperk waarin schermen de aandacht van kinderen domineren, zijn de kinderhuisjes voor buiten een heerlijk alternatief. Het moedigt kinderen aan om naar buiten te gaan en te genieten van de frisse lucht en het zonlicht. Het stimuleert fysieke activiteit en bevordert een gezonde levensstijl.
 • Genoeg redenen om er een speelhuisje te kopen! Kijk bijvoorbeeld eens bij Bol.com voor een mogelijkheden.

Waar je op moet letten bij de aanschaf

 • De grootte en ruimte van het huisje. Denk na over de beschikbare ruimte in je tuin of speelplaats voordat je er een kiest. Meet de afmetingen zorgvuldig om ervoor te zorgen dat het speelhuisje goed in de toegewezen ruimte past.
 • Let ook op de duurzaamheid. Kies een speelhuis dat gemaakt is van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Een duurzaam huisje gaat langer mee en biedt jarenlang plezier voor je kinderen.
 • Bedenk welke accessoires en functionaliteit je wilt.  Opties zoals glijbanen, schommels, klimrekken en zandbakken kunnen het speelplezier vergroten en de speelmogelijkheden uitbreiden. Controleer of het compatibel is met dergelijke accessoires of dat ze apart kunnen worden toegevoegd. Een speelhuisje met glijbaan is erg populair!
 • Informeer naar het onderhoud dat het vereist en hoe het moet worden gemonteerd. Sommige speelhuisjes vereisen regelmatig onderhoud, terwijl andere gemakkelijker te onderhouden zijn. Zorg er ook voor dat de montage-instructies duidelijk zijn en dat het allemaal gemakkelijk te monteren is.
 • Houd rekening met de leeftijd van je kind en kies een speelhuis dat geschikt is voor die leeftijdsgroep. Sommige zijn ontworpen voor jongere kinderen, terwijl andere meer uitdagende functies hebben voor oudere kinderen.
 • Stel een budget vast voordat je op zoek gaat naar een speelhuisje. Er zijn speelhuisjes in verschillende prijsklassen, dus het is belangrijk om te weten hoeveel je wilt uitgeven. Overweeg ook de duurzaamheid en kwaliteit bij het bepalen van je budget. Heb je meer wensen dan budget? Denk dan eens aan speelhuisje buiten tweedehands.
 • Schaduw en bescherming tegen elementen: Overweeg of het speelhuisje voldoende schaduw biedt of dat er accessoires beschikbaar zijn om het te beschermen tegen regen of felle zon. Sommige speelhuisjes hebben optionele luifels of daken die extra bescherming bieden tegen de elementen.

Veiligheid van het huisje

 • Veiligheid is de hoogste prioriteit bij het kiezen van een speelhuisje. Controleer of het speelhuisje voldoet aan de veiligheidsnormen en kijk naar functies zoals afgeronde hoeken, stevige constructie en duurzame materialen.
 • Controleer ook of het speelhuis voldoet aan relevante veiligheidsnormen en kijk naar eventuele certificeringen die aangeven dat het product van goede kwaliteit is. Let op keurmerken zoals CE-markering, ASTM-certificering of TÜV-certificering, afhankelijk van het land waar je woont.
 • Reviews en aanbevelingen: Lees beoordelingen en aanbevelingen van andere ouders of verzorgers die al een speelhuisje hebben gekocht. Dit kan je waardevolle inzichten geven over de kwaliteit, duurzaamheid en speelwaarde van verschillende merken en modellen.

Speelhuisje goedkoop

Maar hoe geweldig het ook allemaal is; het kan best een flink bedrag zijn.

 • Hou daarom gerust de aanbiedingen in de gaten van speelhuisje lidl, plastic speelhuisje action of zoek eens naar kunststof speelhuisjes tweedehands.
 • Ook om in de gaten te houden; speelhuisje hout aanbieding

 

Verschillende soorten speelhuizen

 • Traditioneel houten speelhuisje: Dit is een klassiek type dat gemaakt is van hout. Het heeft meestal een gezellige uitstraling met ramen, een deur en soms zelfs een veranda. Dit type past goed in een natuurlijke omgeving en kunnen worden aangepast met verf of decoratieve elementen.
 • Kunststof speelhuis zijn gemaakt van kunststof zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en vaak kleurrijk. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Omdat ze van kunststof zijn gemaakt, zijn ze meestal lichtgewicht en kunnen gemakkelijk worden verplaatst. Dat is trouwens ook weer een nadeel bij veel wind in de tuin
 • Opvouwbaar speelhuisje: Dit type is ontworpen voor draagbaarheid en gemak. Het kan worden opgevouwen en compact worden opgeborgen wanneer het niet in gebruik is. De opvouwbare versie is ideaal voor gebruik binnenshuis, in kleine tuinen of om mee te nemen naar het park of op vakantie.
 • Een speeltent is een flexibele en draagbare variant gemaakt van stof. Het bestaat meestal uit een frame van stokken en een stoffen bekleding. Speeltenten zijn gemakkelijk op te zetten en af te breken en kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en thema’s.
 • Avontuurlijke speelhuizen, zoals boomhutten, piratenschepen of klimrekken met platforms en glijbanen, bieden kinderen de mogelijkheid om hun fantasie de vrije loop te laten en fysieke activiteit te stimuleren. Deze speelhuizen hebben vaak extra speelelementen zoals touwladders, klimmuren of schommels.
 • Speelhuisjes met meerdere niveaus bieden extra ruimte en speelmogelijkheden. Ze kunnen platforms, trappen, glijbanen en zelfs bruggen bevatten om verschillende speelgebieden te creëren. Deze zijn ideaal voor oudere kinderen die op zoek zijn naar meer uitdaging en avontuur.

Door rekening te houden met deze tips, kun je ervoor zorgen dat je de perfecte voor je kind kiest, dat garant staat voor jarenlang speelplezier en avontuur. Dus waar wacht je nog op? Geef je kinderen het cadeau van hun dromen waar ze onvergetelijke avonturen in kunnen beleven.

 

retro speelgoed

Retro speelgoed; ook leuk voor nu!

minifiguren sparen

Minifiguren sparen