fbpx

LEGO Boost

LEGO Boost is een hele nieuwe ervaring van LEGO, je kunt er namelijk mee programmeren! Officieel is de set, die voluit 17101 LEGO BOOST CREATIEVE GEREEDSCHAPSKIST heet, geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, maar het ligt natuurlijk helemaal aan kind zelf. Weet jij wat de Boost precies is? Wij vertellen je er graag meer over.

LET OP: De LEGO Boost is nu ook beschikbaar voor een groot aantal andere apparten, zoals mobiele telefoons.
Controleer of jouw device geschikt is!

De eerste stappen

De LEGO Mindstorms ken je misschien wel; deze serie bestaat sinds 2006. De huidige EV3-set zit sinds 2013 in de collectie en is echt geweldig in gebruik. Op de doos staat vanaf 10 jaar, maar dan moet je je er wel echt goed in verdiepen. De meeste ouders die wij spreken raden de Mindstorms aan vanaf een jaar of 13 en met een cursus. Jammer, want kinderen hebben er wel echt interesse in en programmeren is natuurlijk ook wel echt de toekomst.

LEGO Boost

Met de Boost lijkt LEGO hier een oplossing voor gevonden te hebben. De Boost heeft minder sensoren dan de EV3-set, maar met een hub met motor, een tweede motortje en een kleur- en afstandssensor zijn nog steeds heel aardige apparaten te bouwen. Breng je creaties tot leven met de intuïtieve pictogrammen in de app en voltooi een scala aan spannende activiteiten die bedoeld zijn voor elk model. Deze set bevat ook een speelmat voor specifieke activiteiten en een LEGO BOOST muur poster!

Vernie de Robot

Ervaar Vernie de Robot – een ontroerende en pratende robot en maak hem precies zoals jij wilt. Codeer zijn gedrag en doe leuke activiteiten met de meegeleverde speelmat. Praat tegen Vernie en hij zal reageren met gezichtsuitdrukkingen die zijn humeur weergeven. Vernie kan in alle richtingen en met verschillende snelheden bewegen op zijn grote rupsbanden, voorwerpen en kleuren zien, afstanden inschatten, accessoires vastpakken en meenemen, handgebaren maken en dartpijlen afvuren vanaf de schieter die aan zijn schouder is bevestigd! Vernie voelt effecten en reageert er vervolgens op. Hij merkt het ook wanneer je hem oppakt.

If this then

Kinderen kunnen met de app eenvoudige If this then that-recepten maken, dus als je dit doet, dan gebeurd er dat. En daar kun je leuke dingen mee doen! Naast Vernie kun je ook dit er mee maken; de M.T.R.4 (Multi-Tooled Rover 4) – een robuuste, veelzijdige rover met 4 verschillende hulpstukken, waaronder een veer-geladen schieter; de Guitar4000 – een muziekinstrument met geluidseffecten; Frankie de Kat – een interactief huisdier dat speelt, spint en uiting geeft aan zijn stemming; of de Autobuilder – een geautomatiseerde productielijn die echt LEGO modellen kan bouwen!

Voor wie is de Boost

Waar de Mindstorms echt meer voor tieners is, is de Boost echt leuk voor kinderen vanaf een jaar of 7. Een prima manier om in aanraking te komen met de basis van programmeren en robotica. De prijs van de Boost is trouwens een stuk fijner dan die van de Mindstorms. Waar de adviesprijs voor de Mindstorms €399,99, is, is de LEGO adviesprijs voor de Boost ‘slechts’ €159,99 Bij ons betaal je zelfs maar €149,94, wat natuurlijk helemaal mooi is.