in

LEGO City

lego city
Inhoud toon

LEGO City is het meest populaire thema van LEGO, al sinds jaar en dag. Vroeger heette het echter wel anders; pas sinds 2005 heet dit thema City. Met deze sets kunnen kinderen hun fantasie aan het werk zetten en heerlijk op hun eigen manier spelen! Wat weet jij over dit populaire thema? Wij vertellen je alles!

LEGO City sets

Laten we beginnen met de huidige sets van het thema. In de loop der jaren zijn er zoveel sets gemaakt; het is gewoon niet bij te houden. Een aantal keren per jaar komen er nieuwe legosets uit, ook van het stad thema. Helaas betekent dat ook dat er weer sets uit de collectie gaan. Deze bouwpakketjes zijn (nog) verkrijgbaar bij de verschillende winkels.

 

LEGO City vroeger

Zoals gezegd; de naam LEGO City bestaat pas sinds 2005, maar het thema is eigenlijk veel ouder. De thema’s heetten eerder Legoland, Town en City Center. In het thema zitten sets rond het thema politie, brandweer, medische hulpdiensten, bouw, diensten, ruimte en luchthaven. Er zijn ook nieuwe thema’s, LEGO City stuntz.

LEGO City categorieën

City heeft zijn producten in verschillende categorieën verdeeld:
Klassieke politie: De Klassieke Politie is de boeven (bijna) altijd één stap voor! Achtervolg de boeven op de snelweg en sluit ze op in het politiebureau.
Geweldige voertuigen: Hou jij van auto’s en wil jij graag leren autorijden? Met de geweldige voertuigen is dat geen probleem! Je heb namelijk geen rijbewijs nodig om deze geweldige voertuigen te mogen rijden…maar rij wel voorzichtig! Vergeet je tussendoor niet te tanken?
Vliegveld: Op de City luchthaven is er altijd wat te doen! Het wemelt er namelijk van de VIP-evenementen, luchtshows, vrachtlading en gelukkige reizigers. Al deze mensen hebben jouw hulp nodig! Ga naar je gate en maak je klaar voor vertrek en beloof jouw vliegtuig avontuur! Er is ook een 4+ variant van de luchthaven beschikbaar, die kun je hier vinden.
Ruimte: Doe onderzoek naar de ruimte met meerdere gave spaceshuttles en raketten! De voertuigen zijn gebaseerd op echte voertuigen gebruikt door de NASA, je ziet het origineel in de hoek van de set. De raketten worden gelanceerd vanaf het ruimtestation. Je kunt ook onderzoek doen naar Mars in deze gave shuttle!
Brandweer: Wil jij een brandweerman/vrouw worden? Dat komt dan goed uit! Het City brandweerteam zoekt namelijk een nieuwe bemanning voor het team! Dus denk jij dat jij een goede brandweerman/vrouw kan zijn? Help dan het team om al het brand te bestrijden! Verzamel iedereen bij de brandweerkazerne en ga op pad in de reddingswagen. Help, het hamburgerrestaurant staat in de brand!
Treinen: Fuuuut! Hoor je op het treinstation ‘allemaal instappen!’ Ben jij er klaar voor? Stap in de passagierstrein en breng alle passagiers naar hun treinstation. Je kunt ook de vrachttrein gebruiken om al jouw LEGO goederen snel te vervoeren.
Dorp: In het City dorp komen alle minifiguren bij elkaar om gezellig te praten. Op het stadsplein is er altijd wel iets te beleven. Kijk, de donutwinkel gaat voor het eerst open. Neem een heerlijk ijsje als je de ijswagen voorbij ziet rijden.

Films en series

Even geen zin om de City te bouwen? Pak dan een groot zak popcorn en kom tot rust met 1 van de films en series!  Bijvoorbeeld op Netflix zijn er een aantal series, maar er zijn ook een aantal dvd’s. Veel kijkplezier!

LEGO-City Undercover

Undercover is een open wereld, actie en avonturen spel voor de Wii U. City Undercover is voor 7 jaar en ouder. De game is een mix tussen LEGO City en Grand Theft Auto. Met dit spel ga je undercover en verken je een enorm open wereld , verzamel meer dan 100 voertuigen en zorg dat de boef Rex Fury voorgoed achter de tralies verdwijnt!

 

Image by Victoria_Watercolor from Pixabay

lego weetjes

LEGO opbergen

retro speelgoed

Retro speelgoed; ook leuk voor nu!