in

LEGO Duplo

LEGO Duplo: iedereen kent de ‘grote blokken’ van LEGO; waar kinderen vanaf 1,5 jaar al mee kunnen spelen. Duplo bestaat al sinds 1969. Zoals gezegd zijn de Duplo stenen groter dan de gewone LEGO-steentjes en bevatten geen kleine onderdelen (inslikkingsgevaar). Duplo is erg populair bij kinderen van ca. 1,5 tot  3,5 jaar!

Tweemaal

Wist je dat Duplo het Latijnse woord voor Tweemaal is. De Duplostenen zijn namelijk in alle richtingen precies twee keer zo groot zijn als de normale elementen, kunnen ze tot op zekere hoogte door elkaar worden gebruikt. Ze kunnen dus niet ingeslikt worden, wat heel belangrijk is in deze leeftijdsgroep. Bovendien zijn de blokken onverslijtbaar en goed schoon te maken, zelfs in de wasmachine. Net als LEGO hadden de Duploblokken oorspronkelijk alleen de kleuren blauw, groen, rood en geel. Later zijn er ook andere kleuren op de markt gekomen

Mooiste thema’s

In de loop der jaren zijn er al veel populaire thema’s van Dupo geweest en sommige thema’s komen ook weer regelmatig terug. Hierbij kun je denken aan het politie thema en de brandweer.  Ook (piraten)schepen, vliegtuigen, helikopters en kastelen van Duplo zijn altijd populair. In de latere series van Duplo komen bekende kinderthema’s terug, zoals Winnie de Poeh, Mickey Mouse, Batman, Prinsessen Duplo en nog veel meer. Voor de allerkleinsten was er Duplo met grote bolle noppen onder de naam Duplo Baby (voorheen Primo). Met Duplo Baby werd in 2006 gestopt.

Duplo bouwplaat

Op dit moment heeft LEGO een Duplo bouwplaat in de collectie; 2304 LEGO Duplo grondplaat groen. Deze is een tijdje niet door LEGO geleverd, waardoor iedereen op zoek was naar deze bouwplaat. Inmiddels is hij weer goed leverbaar.

Duplo trein

Oneindig popualair; de Duplo trein! Voor nog geen vijftig euro koop je een basis treinset, compleet met een locomotief met geluidseffecten, een wagon, rails, een station en uiteraard een conducteur. De hele kleintjes zullen nog even geholpen moeten worden om deze set in elkaar te zetten, maar laat je kind ook vooral zijn eigen fantasie laten werken. Ook als kinderen allang uit de Duplo leeftijd zijn, dan blijft dit een hele mooie set. Een leven lang plezier met dit fantastische speelgoed, want het is niet kapot te krijgen, dus heel veel later…. spelen je kleinkinderen er weer mee.

LEGO Friends

LEGO Creator 3 in 1