LEGO feestje organiseren

Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ons advies is kort maar bondig; begin op tijd.

Thema van het feestje

Ja, als je op onze pagina bent, dan heb je waarschijnlijk al een thema gekozen; LEGO! Nu kun je hier natuurlijk nog wel specifieker in zijn; ga je voor algemeen LEGO of voor een speciaal thema zoals Friends, City of Ninjago. Allebei heeft voor en nadelen.

Hoeveel kinderen

Normaal is de ‘regel’ dat je zoveel kinderen uitnodigt als de leeftijd van de jarige. Dus stel de jarige wordt 5 jaar, dan nodig je 5 kinderen uit. Wordt een kind 7, dan nodig je er dus 7 uit.
Maar goed, in deze rare tijden is het misschien fijner om juist wat meer ruimte en dus dat minder kinderen te hebben. Iets om over na te denken.

LEGO uitnodigingen

Een feestje begint natuurlijk met een uitnodiging! Als je in dezelfde stijl wilt blijven, dan kun je heel eenvoudig hier een voorbeeld uitprinten.
Vergeet niet op de uitnodigingen te vermelden hoe laat de kinderen worden verwacht, tot hoe laat het feestje duurt en dat ze worden thuisgebracht (of dat ze opgehaald moeten worden). Vaak vinden ouders het ook wel fijn om te weten of het feestje inclusief eten is.

Decoratie

Programma

Niet vergeten

  • Vraag je zus, vriendin of moeder om mee te helpen op het feest. Zo komt niet alles alleen op jou of je partner aan!
  • Vooral bij jonge kinderen; informeer of er kinderen zijn met allergieën, een aangepast dieet of bijvoorbeeld heimwee.
  • Zorg ervoor dat je een lijst met telefoonnummers + adressen van ouders hebt, mocht er iets zijn.
  • Wonen de kinderen in de buurt? Breng ze dan zelf thuis. Dit is een stuk rustiger dan dat alle ouders tegelijk voor de deur staan.
  • Vraag eventueel na afloop om een mailadres om de foto’s door te sturen, vinden ze vaak heel leuk. Vraag ook of ze het goed vinden als die op social media worden gedeeld.