Web Analytics Made Easy - Statcounter

Ken jij LEGO Juniors al? LEGO Juniors is voor veel bouwers de stap tussen Duplo en de ‘gewone’ LEGO… en erg populair! Sinds 2019 heet dit thema geen Juniors meer, maar 4+ LEGO. Je herkent het aan de grote, rode 4+ op het doosje.

Net als z’n broer

LEGO® vertelt het zelf heel goed. Juniors, 4 Plus LEGO is speciaal ontworpen voor beginnende bouwers, die eigenlijk klaar zijn met Duplo, maar nog net te jong zijn voor thema’s LEGO Friends en Ninjago en LEGO Superheroes. Zelf herken ik dit heel goed bij mijn jongste; die zag zijn broer met Ninjago bouwen en spelen en wilde dat ook. Op zich geen probleem; maar als je drie bent, dan is Ninjago vaak echt nog te moeilijk voor je. Rond zijn vierde verjaardag hebben wij hem verrast met een setje van Juniors Ninjago en hij was verkocht!

Mooie tussenstap

4+ LEGO is dus speciaal ontworpen voor kinderen in de leeftijdscategorie 4 tot 7 jaar. De setjes bevatten wat grovere onderdelen dan bij de normale LEGO, maar ze minder groot dan de Duplo serie. Het is dus zeker geen Duplo! Onder deze reeks zijn diversen kleine gebouwen en voertuigen te vinden die garant staan voor uren lang speel- en bouw plezier!  De sets zijn gebaseerd op populaire dingen als de brandweer en politie, maar ook  Spiderman, Batman, Ninjago en Friends komen voorbij in het assortiment. Nu heel populair; Toy Story LEGO! Een perfecte combinatie voor kinderen van deze leeftijd.

Door elkaar gebruiken

En wees gerust; 4+ kun je gewoon met de andere LEGO gebruiken, net zoals dat bij Duplo het geval is. Het vertel is natuurlijk wel dat Juniors net zo fijn en gedetailleerd is als de andere thema’s van LEGO; je moet goed voor het verschil kijken. Kinderen zelf zullen zeker niet beseffen dat ze ‘makkelijkere LEGO’ hebben en dat is wel zo fijn.

Filmpje LEGO Juniors

Wil je het nog iets beter bekijken? Misschien heb je iets aan dit filmpje. Of kom gewoon even bij ons in de LEGO winkel kijken!