Kinderfeestje LEGO; omdat er niets leuker is dan het combineren van LEGO met een kinderverjaardag toch! Er zijn veel verschillende manieren voor een LEGO verjaardagsfeest; wij geven je graag wat leuke tips.

Kinderfeestje LEGO vieren

Vanaf groep 2 vieren veel kinderen hun partij’tje, een kinderfeestje met vriendjes en vriendinnetjes van school en uit de klas. Vaak wordt er gekozen voor een woensdagmiddag of vrijdagmiddag uit school. Als de kinderen een continurooster hebben, dan kan het ook op een van de andere dagen natuurlijk. Ook in het weekend wordt er steeds vaker een kinderfeestje georganiseerd, vooral als allebei de ouders werken.
Het voordeel van een LEGO partij’tje vieren, is da je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. En hoe gek je het maakt ligt vaak aan het budget dat je er voor over hebt en hoe creatief jij zelf ben. LEGO huren doe je makkelijk bij ons; dat kun je alvast afstrepen bij het regelen voor jouw kinderfeestje LEGO.

LEGO partij’tje thuis

 1. Prik een datum voor het kinderfeestje LEGO
 2. Nodig de kinderen uit
 3. Zorg voor LEGO en aankleding
 4. Maak een planning en een plan B
 5. Zorg dat je alles in huis heb
 6. Regel een bedankje
 7. Have fun!

1. Prik een datum

Het lijkt zo makkelijk; een datum prikken voor het kinderfeestje LEGO. Maar kinderen en ouders zijn vaak druk, wat het nog wel eens lastig maakt. Ook kan het zijn dat jouw zoon/ dochter jarig is in een periode dat er meer kinderen jarig zijn. Het is niet zo handig om een feestje te organiseren als er nog 3 klasgenootjes ook hun feestje vieren.

 • Overleg gerust van te voren even met de ouders van de kinderen waarvan je in ieder geval wilt dat ze er bij zijn. Dat scheelt de teleurstelling dat de beste vriend van je zoon er niet bij kan zijn.
 • Ook kun je er voor kiezen om de uitnodiging eerst via Whatsapp naar de ouders te sturen. Als je weet dat iedereen kan (of in ieder geval de kinderen die jouw zoon of dochter er in ieder geval bij wil hebben), dan kun je verder gaat met het plannen van het kinderfeest.

2. Nodig de kinderen uit

Daarna nodig je alle kinderen uit! Want zonder de kinderen, geen feestje! Zorg voor een leuke LEGO uitnodiging. Maak hem zelf of koop er gewoon een. Bekijk hier onze inspiratie voor een LEGO uitnodiging.

Dit moet er in ieder geval op de uitnodiging staan;

 • Datum
 • Begin- en eindtijd
 • Wil je dat de kinderen worden opgehaald of breng je ze thuis? Het heeft allebei voor- en nadelen, maar zorg dat het in ieder geval op de uitnodiging staat.
 • Heeft de jarige een verlanglijstje? Zet dit er gerust even bij; veel ouders vinden dit fijn.

Sommige scholen hebben de regel dat je op school en het schoolplein geen uitnodigingen mag uitdelen. Geen probleem; breng ze bij de kinderen langs! Lekker op de fiets, met de step of lopend. Hebben jullie gelijk wat beweging!

3. Zorg voor LEGO en aankleding

Een feestje wordt net iets feestelijker als het allemaal gezellig aangekleed is. Dit geldt voor ieder feestje, maar zeker voor het kinderpartij’tje.

 • Wat dacht je van een LEGO banner met eigen naam, de naam van de jarige natuurlijk om precies te zijn.
 • Met leuke fotoprops kan iedereen gezellig op de foto; leuk als ook als aandenken voor later.
 • Een LEGO piniata maakt het kinderfeestje LEGO helemaal compleet; of deze welke vind jij leuker?!

4. Maak een planning en een plan B

Een kinderfeestje is voor veel kinderen geweldig, maar kost ook veel energie! Ook voor de jarige; hou hier rekening mee. Dit geldt voor jonge kinderen, maar zeker ook voor wat oudere kinderen.

5. Regel een bedankje

6. Zorg dat je alles in huis heb

7. Have fun!

Nog meer tips kinderfeestje

 • Ken je de regel over het aantal kinderen wat je uitnodigt? Als de jarige 5 wordt, nodig dan maximaal 5 kinderen uit. Inclusief de jarige heb je dan 6 kinderen. Is het de 6e verjaardag van jouw zoon of dochter? Dan kun je 6 kinderen uitnodigen en zo ieder jaar een kindje meer.
 • Heeft de jarige nog broers of zussen? Probeer hier een oppas of speelafspraakje voor de regelen. Niet alleen als je jonger zijn, maar ook als ze ouder zijn. Dan heeft de jarige echt de aandacht voor zichzelf en dat is echt fijn! Zijn ze echt beste vriendjes en kunnen ze geen feestje zonder elkaar voorstellen? Dan is het natuurlijk een ander verhaal.
 • Zorg dat het kinderfeestje niet te lang duurt. Voor 5 jarige is een feestje van 2 a 2,5 uur echt prima. Een feestje dat langer duurt is zeker niet altijd leuker!