in

LEGO poppetjes

LEGO poppetjes

LEGO poppetjes zijn voor veel kinderen het leukste onderdeel van LEGO. En niet alleen voor kinderen, ook volwassene zijn gek op LEGO poppetjes, die eigenlijk minifiguren of minifigs heten. Wij vertellen je graag wat meer; lees je mee?

LEGO poppetjes

LEGO Minifigs, zo worden ze internationaal genoemd. Ze bestaan uit een onderlijf met twee beweegbare benen, een bovenlijf, 2 losse armen uit één stuk, 2 losse handen (meestal geel) en een hoofd met een gezicht. De benen, het heupgewricht, het bovenlijf en de armen kunnen verschillende kleuren hebben. Het bovenlijf is vaak bedrukt om kleding na te bootsen. Om de minifig aan te kleden zijn in de loop der tijd heel veel verschillende artikelen ontwikkeld, zoals baarden, hoeden, helmen, zuurstofflessen, schilden, capes en zwemvliezen. Daarnaast is er een grote hoeveelheid objecten zoals scheppen, bezems, zwaarden, speren en geweren.

Geschiedenis

In 1975 werden de eerste minifigs gebruikt. Deze waren op dezelfde schaal als de huidige minifigs maar waren meer gestileerd. Het hoofd had geen gezicht, de armen waren onderdeel van het bovenlijf en het onderlijf bestond uit één geheel. In 1978 kregen de minifigs een eenvoudig gezicht bestaande uit twee stippen als ogen en een boogvormige lijn als mond. Vanaf 1989 kregen de minifig-hoofden een gezicht met een bepaald karakter. De piraten-minifigs beschikten vanaf dit jaar ook over een houten been of een haak in plaats van een hand. Je kunt hier nog meer lezen over de geschiedenis van de bijzondere minifiguren.

LEGO Minifigures sparen

Sinds een aantal jaren kun je ook LEGO Minifigures sparen met een speciaal thema. In ieder zakje zit dan een minifig en natuurlijk weet niet niet van te voren welke er zijn. Heb je een dubbele, dan kun je met je vriendjes en vriendinnetjes ruilen en dat maakt het extra spannend. Inmiddels zijn er al 20 series uit, waaronder series met een speciaal thema zoals DC, Disney, Simpsons en van de Batman film.
Wist je dat je bij Brick King LEGO winkel je eigen minifiguurtje kunt samenstellen?! 🙂 

Leuk om te weten

  • Bekijk hier hoe de hoofdjes van de minifigs gemaakt worden
  • Het Duitse voetbal team uit 2016 heeft zijn eigen LEGO minifigs
  • Door de gaatjes in de hoofdjes van Lego-poppetjes kun je blijven ademen als het hoofdje in je keel blijft steken.
  • De minifigs in de Friends serie zijn anders, omdat uit onderzoek is gebleken dat zij liever met poppetjes spelen die meer lijken.
  • Op 28 januari 2008 vierde LEGO zijn 50ste verjaardag. Daarvoor werden er minifigs van popsterren gemaakt. Het waren Amy Winehouse, Madonna en Cliff Richard.
  • Sinds 2016 is er ook een minifig van een poppetje in een rolstoel.
  • Er worden jaarlijks meer dan 750 miljoen figuren gemaakt, dit zijn er meer dan 23 per seconde!
  • Er zijn op het moment meer LEGO-minifiguren dan mensen op de wereld.
  • Kapitein Red Beard was in 1989 het eerste figuur met een ander gezicht, zo had hij vanzelfsprekend een rode baard en een ooglapje

What do you think?

823 Points
Upvote

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Duplo trein

Duplo trein

LEGO Brandweer

LEGO brandweer