Web Analytics Made Easy - Statcounter

LEGO feestje organiseren

LEGO feestje organiseren; een goede voorbereiding is het halve werk. Ons advies is kort maar bondig; begin op tijd.

Thema van het feestje

Ja, als je op onze pagina bent, dan heb je waarschijnlijk al een thema gekozen; LEGO! Nu kun je hier natuurlijk nog wel specifieker in zijn; ga je voor algemeen LEGO of voor een speciaal thema zoals Friends, City of Ninjago. Allebei heeft voor en nadelen bij het LEGO feestje organiseren.

 • Als je voor algemeen LEGO feestje gaat, dan heb je veel meer opties. Daardoor is het makkelijker om versieringen of spellen te regelen.
 • Kies je een specifieker thema zoals Friends of Ninjago; dan kun je wel veel meer inspelen op de wensen van jouw kind. En dat is ook wel weer erg leuk!

Hoeveel kinderen

Normaal is de ‘regel’ dat je zoveel kinderen uitnodigt als de leeftijd van de jarige. Dus stel de jarige wordt 5 jaar, dan nodig je 5 kinderen uit. Wordt een kind 7, dan nodig je er dus 7 uit.
Maar goed, in deze rare tijden is het misschien fijner om juist wat meer ruimte en dus dat minder kinderen te hebben. Iets om over na te denken.

LEGO uitnodigingen

Een LEGO feestje organiseren begint natuurlijk met een uitnodiging! Vergeet niet op de uitnodigingen te vermelden hoe laat de kinderen worden verwacht, tot hoe laat het feestje duurt en dat ze worden thuisgebracht (of dat ze opgehaald moeten worden). Vaak vinden ouders het ook wel fijn om te weten of het feestje inclusief eten is.
En welke uitnodiging dan?

 • Maak mooie kaartjes online helemaal in de stijl van de jarige, bijvoorbeeld deze LEGO kaartjes bij Kaartje2Go.
 • Bij Etsy kun je ook heel veel LEGO uitnodigingen bestellen; eigenlijk wel in de meeste thema’s.
 • Je kunt natuurlijk ook zelf een uitnodiging printen of zelfs een kleurplaat printen en door de jarige laten kleuren.

LEGO Decoratie

 • Als jarige wil je er natuurlijk ook jarig uitzien! En dat lukt zeker met dit shirt voor de jarige; in LEGO stijl!
 • Servetten, ballonnen, alles in het politiethema. Dat past helemaal bij LEGO City!
 • Liever een algemener thema? Kies dan voor het blokken thema met een tafelkleed, bordjes, bekertjes en zelfs feesthoedjes!
 • Ballonnen; die horen erbij! Wat vind je van deze LEGO ballonnen?
 • Van wie is het feestje? Laat het even duidelijk zijn; met de naam van de jarige in de LEGO letters style. Ook leuk om voor de uitnodiging te gebruiken.
 • Wat een leuke slinger! In LEGO stijl; en je kunt jouw eigen tekst maken!
 • Met deze ballon decoratie komt het feestje helemaal in sfeer.

 

LEGO taart

Geen feestje zonder taart, toch? Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan of een lekkere taart bestellen! Als je een taart besteld, dan kan het echte LEGO taart zijn. Of kies voor een ‘gewone’ taart, die je zelf pimpt met leuke LEGO items. Allebei is leuk en afhankelijk van jouw budget én smaak!

LEGO traktatie

 • Een zakje chips is altijd lekker, maar wordt extra leuk om te trakteren met deze wikkel. Een traktatiewikkel in LEGO stijl; hoe gaaf is dat!
 • Deze uitdeelzakjes van LEGO City zijn echt perfect om te gebruiken voor een traktatie. Je kunt zelf beslissen wat je er in doet.

Programma

De volgorde maakt meestal niet zoveel uit; als er maar opstaat dat je de cadeaus uitpakt én met LEGO gaat spelen!

 • De LEGO voor het feestje, die huur je gewoon. LEGO huren heeft veel voordelen en is ook makkelijk om te regelen.

Niet vergeten

 • Vraag je zus, vriend, vader of moeder om mee te helpen op het feest. Zo komt niet alles alleen op jou of je partner aan!
 • Vooral bij jonge kinderen; informeer of er kinderen zijn met allergieën, een aangepast dieet of bijvoorbeeld heimwee.
 • Zorg ervoor dat je een lijst met telefoonnummers + adressen van ouders hebt, mocht er iets zijn.
 • Wonen de kinderen in de buurt? Breng ze dan zelf thuis. Dit is een stuk rustiger dan dat alle ouders tegelijk voor de deur staan.
 • Vraag eventueel na afloop om een mailadres om de foto’s door te sturen, vinden ze vaak heel leuk. Vraag ook of ze het goed vinden als die op social media worden gedeeld.

Minecraft kinderfeestje

Je hebt fans van LEGO, fan van Minecraft én fans van LEGO Minecraft. Logisch, want het zijn allemaal hele leuke thema’s. Een leuk thema voor een kinderfeestje dus.

Versieringen voor Minecraft feest

LEGO zelf heeft geen Minecraft versieringen, maar je kunt natuurlijk wel andere Minecraft versieringen gebruiken.

Spelletjes voor een LEGO feestje

LEGO spellen; ieder feestje is leuker met LEGO spelletje! Dus of je nu een compleet LEGO kinderfeestje organiseert of eigenlijk een ander thema hebt voor het partij’tje, deze spelletjes vinden kinderen altijd luk!

Cadeaus uitpakken

Zorg voor LEGO blokjes in verschillende kleuren, zoveel kleuren als er gasten zijn en dit twee keer. Dus als er 6 gasten komen, zorg dan voor zes verschillende blokjes x2.
Geef elke gast bij een blokje in een bepaalde kleur. Het andere blokje doe je in een leuke schaal. De jarige Job of Jet pakt met de ogen dicht telkens één LEGO steentje. De gast met het matchende blokje mag het cadeautje geven.

LEGO Bingo

Dat is altijd leuk! Doe LEGO blokjes op de kaarten of een chipje, wat ze op mogen eten als ze het plaatje hebben.

LEGO blokje poepen

Zoals het bekende spel spijkerpoepen. Gebruik alleen geen bierflesje maar een vaasje. Of maak een vaasje van LEGO!

LEGO prik

Zoals ezeltje prik, maar dan met een LEGO versie. Je kunt hier een Ninjago versie huren, maar natuurlijk ook zelf een afbeelding gebruiken.

Samen een toren bouwen

Hoe hoog kunnen we samen een toren bouwen totdat hij omvalt. Dit kun je met elkaar goed, apart of juist in groepjes tegen elkaar. Geef ze een vast tijd, stel de timer in en bouwen maar. Leuk om te zien hoe fanatiek ze worden of hoe ze juist heel goed kunnen samen werken. Bang dat je niet genoeg LEGO hebt? LEGO huren doe je gemakkelijk bij ons.

Memory met LEGO

Doe onder bekertjes LEGOblokjes of minifiguurtjes, van alles 2x dezelfde. Zorg dat je niet door de bekertjes heen kunt kijken! Laat ze om de beurt 2 bekers omdraaien, net als memory dus.

Lepelrace met een blokje

Meestal doe je de lepelrace met een ei op de lepel, maar kies nu voor een LEGO blokje. Maak het parcour wat moeilijker; een blokje blijft tenslotte meestal wel zitten. Of zorg voor hele kleine blokjes, nopjes en doe hier een schep van op de lepel.

Raad het aantal blokjes

Doe een aantal blokjes in een doorzichtige schaal of bak. Laat de gasten op een briefje schrijven hoeveel ze denken dat het er zijn. Aan het eind van het feestje kijk je wie er het dichtst bij zat. Als je het leuk vindt, dan kun je de winnaar een prijsje geven.

Stoelendans

Zorg voor net zoveel stoelen als er kinderen zijn en zet ze in een kring. Zet de muziek aan, natuurlijk met het LEGO lied! Laat de kinderen om de stoelen heen dansen. Als de muziek stopt, moet iedereen op een stoel gaan zitten. Dan haal je een stoel weg en start je de muziek weer. Weer dansen de kinderen om de stoelen totdat de muziek stopt. Degene die geen stoel heeft is af. Herhaal dit tot er nog maar een stoel staat. Diegene die als laatste nog zit heeft gewonnen.

LEGO quiz

Stel vragen om te controleren of ze écht de allergrootste LEGO fans zijn! Hoe ouder de kinderen zijn, des te moeilijker je de vragen kunt maken.
1. Hoe heet de meester van Ninjago? – Sensei Woo
2. Hoe heet het blonde meisje van LEGO Friends? – Stephanie
3. Uit welk land komt LEGO? – Denemarken
4. Hoeveel Nexo Knights (de figuren) zijn er? 5, Clay, Aron, Axel, Macy, Lance
5. Hoe heet de slechterik van Star Wars? – Darth Vader
6. LEGO maakte niet altijd blokjes, wat voor speelgoed maakten ze eerst? – houten speelgoed
7. Welk minifiguurtje zit er vaker in sets, politie of brandweer? – politie

Ninjago spelletjes

 • LEGO blokjes verplaatsen met Chinese stokjes. Niet vals spelen, maar wie heeft ze het eerste in de schaal of bak?
 • Maak een specifieke LEGO Ninjago quiz, met allemaal vragen over Ninjago en de Ninja’s. Jouw zoon of dochter weet hier vast alles van; dus het is extra leuk als je hem of haar de quiz laat maken.
 • Schrijf jouw Ninjago naam

Snelle spelletjes

Kinderfeestjes gaan nooit zoals je hebt gepland; soms heb je tijd te kort en soms juist nog wat tijd over! Met deze snelle tips kun jij het partij’tje zeker compleet maken!

 • Wie bouwt in een minuut de hoogte toren? Een korte versie, kan altijd tussendoor.
 • Cadeautjes verstoppen. Met warm/ koud (dichterbij/ verder weg) het cadeautje zoeken.
 • Kleur een kleurplaat of een LEGO masker.
 • Niet echt een spelletje natuurlijk, maar een LEGO film is altijd een goed rustmoment tijdens het kinderfeestje. Misschien heb je al een LEGO film zoals de Ninjago film of de Batman film. Op Netflix staan vaak ook wat LEGO afleveringen.

LEGO taart

LEGO taarten; of je nu jarig of geslaagd bent… of misschien iets heel anders te vieren hebt; een LEGO taart is natuurlijk altijd een goed idee! Daarom hebben wij voor jou de leukste ideeen voor een heerlijke én mooie LEGO taart! 

Met eigen LEGO foto

Zoek de leukste LEGO foto op van het feestvarken en maak bestel hier een heerlijke taart mee! Het klinkt heel makkelijk, maar deze foto taart is gewoon een succes bij jong en oud. Je kunt de taart in verschillende formaten en met verschillende smaken bestellen.

Star Wars taart

Deze geweldige Star Wars-marsepeintaart kun je voorzien van de foto, bijvoorbeeld van jouw zoon/dochter, kleinkind of van je partner! Upload een foto en plaats deze in de Star Wars-afbeelding. Als je geen foto wilt gebruiken, dan kun je het vlak gewoon leeg laten; dan blijft de taart natuurlijk minstens net zo mooi.

LEGO man taart

Deze LEGO taart is leuk voor jong en oud! Deze 3D taart van een minifiguurtje ziet er heel erg mooi uit en is natuurlijk ook heel erg lekker. Wil jij hem voor jouw verjaardag?

Standaard taart versieren

Iedere taart wordt natuurlijk een stuk leuker als je het versiert met minifiguurtjes. Leen wat figuurtjes van het favoriete thema van jouw zoon of dochter en zet ze op een taart. Misschien kan het figuurtje zelfs wel een kaarsje vast houden!

Ninjago 3D taart

Voor de echte Ninjago fans; een LEGO Ninjago 3D taart! De taart is van Ninja Kai; ieder kind dat met deze LEGO-serie heeft gebouwd zal deze taart fantastisch vinden.

Zelf een taart maken

Natuurlijk kun je zelf ook aan de slag om de mooiste LEGO taart te maken; op het internet staan heel veel voorbeelden. Mocht je niet veel ervaring hebben met het maken van een taart; begin dan op tijd of maak misschien zelfs eerst een proefversie. Het zou zonde zijn als er wat dingen tegen zitten en je op de dag zelf geen taart hebt.

Bij de thuisbakker

Mocht je het toch niet helemaal vertrouwen, schakel dan toch een (thuis) bakker uit de buurt in. Waarschijnlijk heeft zij er wel ervaring mee en anders zijn er veel voorbeelden op het internet te vinden. Deze thuisbakkers zijn vaak snel volgeboekt; zorg daarom dat je op tijd bent.
Veel succes; wij zijn eigenlijk wel heel benieuwd naar jullie taart!

Spellen met LEGO

Dat je met LEGO kan bouwen dat weet natuurlijk iedereen! Maar wist je dat je ook veel spelletjes met LEGO kunt doen?

Bingo met LEGO

Iedereen kent natuurlijk het oud Hollandse spelletje BINGO wel, dat je op je kaart een nummer aan moet kruizen die er opgenoemd word en als je dan een rij vol heb dat je heel hard BINGO moet roepen! Nu kan je dat ook in een hele leuke vorm van LEGO doen, Wat heb je nodig? Een zak chips, LEGO bingo kaart en kaartjes. Hoe speel je LEGO bingo? Leg op elk vakje een chipje, als er een kaartje word getrokken die jij heb dan mag jij het chipje opeten die daar op ligt. Dat is pas een lekker spel! Tip: huur spellen bij ons; dan zit dit spel er ook bij!

Ezeltje prikje

Vind jij het spelletje ezeltje prikje ook zo leuk? Dan ga je het spelletje LEGO prikje helemaal leuk vinden! Je moet namelijk geblinddoekt een LEGO hoofdje op een de nek van het LEGO poppetje plakken! Wie komt het dichtstbij?
Tip: huur spellen bij ons; dan zit dit spel er ook bij!

Toren bouwen

Toch liever met LEGO bouwen maar ook tegelijk een LEGO spelletje spelen? Dat kan met dit spelletje! Zet een timer van 3 min (meer of minder mag natuurlijk ook) en kijk wie van je vrienden de hoogste LEGO toren kan bouwen! Ps; niet genoeg blokjes? klik hier voor meer blokjes!

Kleuren

Als rust momentje is het altijd fijn om even met zn allen kleuren. Op onze website kun je een aantal kleurplaten downloaden; altijd leuk!

Challenge

Kun jij 30 bouwopdrachten voltooien? Doe mee aan onze LEGO challenge. Deze uitdaging deden wij eerder tijdens de zomervakantie. Toen gaven wij iedere dag een uitdaging op onze Facebook en Instagram pagina. Maar je kunt deze opdrachten natuurlijk altijd doen! Kies er blind een of ga ze allemaal af. Het zijn allemaal korte opdrachten die kinderen met hun eigen LEGO uit kunnen voeren. Denk hierbij aan ‘bouw een piramide’ of ‘bouw een hoge toren’.

Spellen huren

Organiseer je een kinderfeestje of ben je op zoek naar wat vermaak voor thuis of op school? Wij verhuren ook spellen. Je krijgt dan ook een handleiding met nog meer leuke spellen! Kijk hier voor meer informatie.