Web Analytics Made Easy - Statcounter
LEGO is altijd een goed cadeau

LEGO is altijd een goed cadeau

LEGO is altijd een goed cadeau

Related Posts:

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Alles over LEGO februari 2022

Ninjago kleding bij Lidl

Soms hebben ze best leuke aanbiedingen bij de Lidl; zoals nu een leuke jogging pak van Ninjago. Je kunt de Ninjago trui en broek apart kopen. Online is het vaak snel uitverkocht, maar er komt vaak extra voorraad. Gewoon even in de gaten houden.

Dekbedovertrek LEGO

Ook even in de gaten houden; binnenkort komen er nieuwe LEGO dekbedovertrekken  bij de Lidl. Er is een keuze uit drie Ninjago dekbedden; superleuk!

Bijzondere LEGO minifiguurtjes

LEGO poppetjes, minifiguurtjes zoals ze officieel heten zijn ontzettend populair! Wij krijgen altijd veel vragen van mensen die hun eigen figuurtje zelf willen samen stellen, natuurlijk lijkend op zichzelf of iemand anders van het gezin.

Het gezin in LEGO

Zou dat niet leuk zijn; een eigen minifiguur van jezelf? Zoals de Legomasters ook hebben. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met jouw eigen minifiguurtjes, maar er zijn ook mensen die zich hierin hebben gespecialiseerd. Zie bijvoorbeeld deze leuke LEGO familie. Dit leuke schilderij met LEGO poppetjes is trouwens ook een leuke optie. Een eigen minifiguurtje samenstellen, dat kan bijvoorbeeld hier.

Minifigures.com

Deze website wil ik jullie niet onthouden; Minifigures.com. Dit is een mooie website met heel veel LEGO poppetjes! Netjes gesorteerd op rubriek. Zo hebben ze bijvoorbeeld een minifiguur van Michael Jackson, The King en The Queen of Rock in de rubriek Muziek! In de rubriek Film & Tv hebben ze ook minifigs die je zeker zult herkennen. Het zijn geen minifiguren die in een set hebben gezeten; dus ze hebben deze zelf samen gesteld. Echt leuk! Deze van de kerstman vind ik zelf wel heel erg leuk en ook deze smeltende sneeuwpop is ook geweldig. Maar mijn absolute nummer 1 is deze Miss Liberty, van het Vrijheidsbeeld.

Als een superheld

Is jouw vader, moeder of je vriend ook jouw superheld? Dan ga jij dit cadeau heel erg leuk vinden! Een superheld minifiguur als cadeau. Ook erg leuk voor Valentijnsdag of Vaderdag!

Minifiguurtjes opbergen

En dan ook nog een belangrijke vraag; want waar laat je al jouw minifiguren? Want ze zijn onwijs leuk, maar ze kunnen ook heel erg rommelig zijn. Gelukkig zijn er genoeg mensen die hier een oplossing voor hebben bedacht. Zo gaaf, deze Ninjago vitrine voor de poppetjes. Je mag hier natuurlijk ook andere figuurtjes in zetten! Heb je heel veel minifiguurtjes? Kijk dan eens bij deze vitrine voor LEGO poppetjes; er kunnen er maar liefst 120 in!!

Tissue box van LEGO

Het is weer de tijd van snotneuzen en dus van zakdoekjes. Het gebruik van die tissues wordt een stuk leuker als je een hele gave tissue box van LEGO hebt en die maak je heel makkelijk zelf!

Wat heb je nodig?

  • De tissue box die je wilt gebruiken, bijvoorbeeld van de Albert Heijn.
  • Blokjes, in de kleuren die jij wilt!
  • Bij voorkeur 2×2 en 2×4.
  • Plaatjes voor de boven en onderkant van de tissue box

Hoe te maken

Het is eigenlijk heel eenvoudig; gewoon om de tissue box heen bouwen! Per rand, heel makkelijk. Zorg dat je in wildverband bouwt, zoals je eigenlijk altijd met LEGO bouwt.

LEGO Adviesleeftijd

LEGO en de adviesleeftijd; iets waar wij veel vragen over krijgen. Ben je benieuwd hoe het zit en wat de laatste wijziging van LEGO is? Lees dan snel verder.

Duplo

De adviesleeftijd van Duplo is vanaf 1,5 jaar tot 5 jaar. In de winkel merkten wij dat er weinig kinderen tot 5 jaar met de Duplo spelen; veel kinderen gaan eerder over naar de andere thema’s. Vooral als er een grotere broer of zus is, dan lonken de andere thema’s al snel. LEGO speelt hier wel op in, door ook andere thema’s aan te bieden bij LEGO Duplo, zoals de prinsessen en Spiderman.
Vaak zie je ook dat papa en mama graag helpen en dan liever met een andere thema bouwen. Duplo blijft aantrekkelijk; vooral omdat je er makkelijk grote dingen mee bouwt. En de Duplo trein, daar blijven kinderen jarenlang gek op!

4+ LEGO

Een aantal jaren geleden introduceerde LEGO een nieuw thema, LEGO Juniors. Sinds 2019 is dit geen apart thema meer, maar zijn er speciale 4+ sets. Je herkent ze omdat er groot 4+ op de doos staat; in een rood vlak.
De 4+ sets hebben grote snelstart elementen maken het mogelijk om snel te bouwen, zodat er veel tijd overblijft om te spelen. Ideaal voor kinderen die van DUPLO over willen stappen op de kleinere LEGO steentjes, maar nog niet zoveel geduld kunnen opbrengen voor een uitgebreid bouwwerk. Dit kan voor kinderen vanaf 3.5 jaar zijn, maar ook voor kinderen waarvan de fijne motoriek gewoon wat minder goed is.
Met LEGO 4+ kunnen kinderen eenvoudig en intuïtief direct aan de slag met de bouwstenen. Vanaf nu vind je deze sets dus tussen de favoriete thema’s van jouw kinderen.

Vanaf welke leeftijd zelfstandig bouwen

Als het aan sommige ouders ligt, dan zullen kinderen nooit helemaal zelfstandig kunnen bouwen haha, want dan mogen zij het zelf blijven doen 😉 In werkelijk is het natuurlijk heel verschillend. Sommige kinderen van 3 zetten al een setje van 6+ in elkaar, andere kinderen blijven er moeite mee houden. Aan de ene kant heeft dit te maken met interesse; aan de andere kant hoeveel inzicht je er in hebt. Feit is dat kinderen er steeds beter in worden naar mate ze vaker met LEGO bouwen. Laat ze niet gelijk een set bouwen die te moeilijk is, waarvan de adviesleeftijd te hoog is. De kans is groot dat ze gefrustreerd raken, het overzicht kwijt raken en het bouwen niet meer leuk vinden.

Wijziging adviesleeftijd

Misschien is het je al opgevallen, vanaf 2019 heeft LEGO een andere manier om de adviesleeftijd aan te geven. Stond er voorheen een ‘vanaf’ en ’totenmet’ leeftijd op de set; vanaf nu staat er alleen een ‘vanaf’ leeftijd op de set. Dus 5+, 7+, 8, 12+ en ga zo maar door. Voor de moeilijkheid van de sets maakt dit natuurlijk helemaal niets uit. Toch merk je dat ouders en kinderen er soms wel anders naar kijken.
Een set dit eerst 7-12 jaar was, was voor iemand van 10 jaar nog gewoon interessant. Voor iemand van 12 jaar of ouder al wat minder.
Dezelfde set die nu als advies 7+ heeft, lijkt soms minder interessant voor iemand van 10 jaar. Omdat het kind wel 3 jaar ouders is dan de 7+. Maar het is dus gewoon dezelfde set!

Ons advies

Ons advies wat betreft de adviesleeftijd; kijk vooral naar jouw kind. Als een kind een set heel leuk vind, maar als hij net wat boven de adviesleeftijd, dan is het vaak geen probleem. Misschien vind je het zelf ook wel leuk om mee te bouwen; kinderen vinden dit vaak heel fijn! Als een set te laag qua leeftijd is, dan hoeft dit ook geen probleem te zijn. Een andere set kan dan misschien wat meer uitdaging qua bouwen geven; met deze set wordt dan misschien juist weer veel meer gespeeld!

LEGO Speelgoed van het Jaar

Misschien heb je er wel eens van gehoord; de speelgoed van het jaar verkiezing! Ieder jaar is er een prijs met een vakjury en er is ook een publieksprijs. LEGO is al vaak genomineerd; ook dit jaar!

De winnaars

Dit jaar is LEGO in de prijzen gevallen met de Friends Magische kermisachtbaan (41685); een supergave speeltset met wel meer dan 974 onderdelen. Dit is in de rubriek 8 & 9 jaar. Naast deze set van LEGO Friends, zijn er nog twee winnaars; Reaxion Xtreme Race en Bracelet Lacing Factory. Een van deze drie kan de publieksprijs winnen; en hoe gaaf zou het fijn als Magische kermisachtbaan die prijs zou winnen! Je kunt nog stemmen; en dan maak je zelf ook weer kans op leuke prijzen!

Friends Magische kermisachtbaan

Om terug te komen op de kermisachtbaan; deze set heeft dus meer dan 974 onderdelen en biedt vele creatieve speelmogelijkheden. De set bevat een speelgoedachtbaan met schattige konijnenkarretjes, een plek voor actiefoto’s en een slingerattractie voor kinderen zonder hoogtevrees. De set heeft 4 minidolls met veel rollen om te spelen – ze kunnen popcorn kopen, vuurspuwen of zich opfrissen in de badkamer. De accessoires zijn ook erg leuk; jongleerkegels, podium make-up en ballonnen. En als kers op de taart; de set heeft glow-in-the-dark stenen komen tot leven wanneer je het licht uit doet.

LEGO winnaars van 2020

In 2020 ging de set Super Mario™ Avonturen met Mario Starter Set (71360) er vandoor met de titel Speelgoed van het jaar, in de rubriek 6 & 7 jaar. Logisch, want het is ook echt een hele leuke set waar je heel veel plezier mee kunt hebben. De starterset bevat een Lego Mario™ figuur die via de lcd-schermen en de luidspreker direct reacties geeft. Spelers kunnen virtuele munten verdienen door met LEGO Mario van de Startbuis naar de Vlaggenmast te gaan via draaiende platforms en wolkenplatforms, het ?-blok en supergevechten met de Goomba en Bowser Jr.

DOTS BFF armbandenset

Ook in de rubriek 8 & 9 jaar won een set van LEGO, van het nieuwe thema Dots. Zoals ze zelf zeggen; Maak je eigen coole vriendschapsarmbandjes en geef ze aan je beste vrienden! Open de BFF armbandenset, leg de armbanden plat neer en klik de kleurrijke DOTS erop.