in

Spelletjes kinderfeestje: voor een LEGO feestje!

Spelletjes kinderfeestje

Spelletjes kinderfeestje; ieder feestje is leuker met LEGO spelletje! Dus of je nu een compleet LEGO kinderfeestje organiseert of eigenlijk een ander thema hebt voor het partij’tje, deze spelletjes vinden kinderen altijd luk!

Cadeaus uitpakken

Zorg voor LEGO blokjes in verschillende kleuren, zoveel kleuren als er gasten zijn en dit twee keer. Dus als er 6 gasten komen, zorg dan voor zes verschillende blokjes x2.
Geef elke gast bij een blokje in een bepaalde kleur. Het andere blokje doe je in een leuke schaal. De jarige Job of Jet pakt met de ogen dicht telkens één LEGO steentje. De gast met het matchende blokje mag het cadeautje geven.

LEGO Bingo

Dat is altijd leuk! Doe LEGO blokjes op de kaarten of een chipje, wat ze op mogen eten als ze het plaatje hebben.

LEGO blokje poepen

Zoals het bekende spel spijkerpoepen. Gebruik alleen geen bierflesje maar een vaasje. Of maak een vaasje van LEGO!

LEGO prik

Zoals ezeltje prik, maar dan met een LEGO versie. Je kunt hier een Ninjago versie huren, maar natuurlijk ook zelf een afbeelding gebruiken.

Samen een toren bouwen

Hoe hoog kunnen we samen een toren bouwen totdat hij omvalt. Dit kun je met elkaar goed, apart of juist in groepjes tegen elkaar. Geef ze een vast tijd, stel de timer in en bouwen maar. Leuk om te zien hoe fanatiek ze worden of hoe ze juist heel goed kunnen samen werken. Bang dat je niet genoeg LEGO hebt? LEGO huren doe je gemakkelijk bij ons.

Memory met LEGO

Doe onder bekertjes LEGOblokjes of minifiguurtjes, van alles 2x dezelfde. Zorg dat je niet door de bekertjes heen kunt kijken! Laat ze om de beurt 2 bekers omdraaien, net als memory dus.

Lepelrace met een blokje

Meestal doe je de lepelrace met een ei op de lepel, maar kies nu voor een LEGO blokje. Maak het parcour wat moeilijker; een blokje blijft tenslotte meestal wel zitten. Of zorg voor hele kleine blokjes, nopjes en doe hier een schep van op de lepel.

Raad het aantal blokjes

Doe een aantal blokjes in een doorzichtige schaal of bak. Laat de gasten op een briefje schrijven hoeveel ze denken dat het er zijn. Aan het eind van het feestje kijk je wie er het dichtst bij zat. Als je het leuk vindt, dan kun je de winnaar een prijsje geven.

Stoelendans

Zorg voor net zoveel stoelen als er kinderen zijn en zet ze in een kring. Zet de muziek aan, natuurlijk met het LEGO lied! Laat de kinderen om de stoelen heen dansen. Als de muziek stopt, moet iedereen op een stoel gaan zitten. Dan haal je een stoel weg en start je de muziek weer. Weer dansen de kinderen om de stoelen totdat de muziek stopt. Degene die geen stoel heeft is af. Herhaal dit tot er nog maar een stoel staat. Diegene die als laatste nog zit heeft gewonnen.

LEGO quiz

Stel vragen om te controleren of ze écht de allergrootste LEGO fans zijn! Hoe ouder de kinderen zijn, des te moeilijker je de vragen kunt maken.
1. Hoe heet de meester van Ninjago? – Sensei Woo
2. Hoe heet het blonde meisje van LEGO Friends? – Stephanie
3. Uit welk land komt LEGO? – Denemarken
4. Hoeveel Nexo Knights (de figuren) zijn er? 5, Clay, Aron, Axel, Macy, Lance
5. Hoe heet de slechterik van Star Wars? – Darth Vader
6. LEGO maakte niet altijd blokjes, wat voor speelgoed maakten ze eerst? – houten speelgoed
7. Welk minifiguurtje zit er vaker in sets, politie of brandweer? – politie

Ninjago spelletjes

  • LEGO blokjes verplaatsen met Chinese stokjes. Niet vals spelen, maar wie heeft ze het eerste in de schaal of bak?
  • Maak een specifieke LEGO Ninjago quiz, met allemaal vragen over Ninjago en de Ninja’s. Jouw zoon of dochter weet hier vast alles van; dus het is extra leuk als je hem of haar de quiz laat maken.
  • Schrijf jouw Ninjago naam

Snelle spelletjes

Kinderfeestjes gaan nooit zoals je hebt gepland; soms heb je tijd te kort en soms juist nog wat tijd over! Met deze snelle tips kun jij het partij’tje zeker compleet maken!

  • Wie bouwt in een minuut de hoogte toren? Een korte versie, kan altijd tussendoor.
  • Cadeautjes verstoppen. Met warm/ koud (dichterbij/ verder weg) het cadeautje zoeken.
  • Kleur een kleurplaat of een LEGO masker.
  • Niet echt een spelletje natuurlijk, maar een LEGO film is altijd een goed rustmoment tijdens het kinderfeestje. Misschien heb je al een LEGO film zoals de Ninjago film of de Batman film. Op Netflix staan vaak ook wat LEGO afleveringen.

16x LEGO frustraties!

LEGO taart