Web Analytics Made Easy - Statcounter

Technic LEGO bestaat in 2017 alweer 40 jaar!  En het is ook al 40 jaar een succes onder serieuze LEGO bouwers, jong en oud. Met de Power Functies komen de machines in beweging en kun je ze met de afstandsbediening bedienen. Graag vertellen wij je meer over LEGO Technic!

Technic LEGO

Het thema LEGO Technic heeft sets die een serieuze uitdaging zijn voor ervaren LEGO bouwers. Met elementen als echt werkende wielophanging en pneumatiek, kunnen wat oudere kinderen – en volwassenen – allerlei voertuigen en andere machines met realistische functies bouwen. Hierbij kun je denken aan automatisch bewegende deuren, tot echte vierwielaandrijving. De sets zijn heel diverse; denk bijvoorbeeld aan een grote kraan, een stuntmotor of een moderne supercar.

Twee in een

De meeste sets zijn twee in een; dat wil zeggen dat je met dezelfde elementen ook nog een ander model kunt bouwen. Dit zorgt voor nog meer bouwplezier! De instructie voor het tweede model kun je in principe online vinden.
Ook zijn er sets die je samen tot een derde, grotere versie kunt combineren.

Leeftijd advies technisch LEGO

De bouwsets van Technisch LEGO hebben een hoger bouwniveau en LEGO geeft daarom als advies de leeftijd van 7 tot 16 jaar. Dit betekent overigens niet dat de sets geen uitdaging zijn voor volwassenen; want Technic LEGO is juist heel erg populair onder volwassenen! Wat ons betreft is het dus zeker niet tot 16 jaar, maar voor iedereen vanaf een jaar of 7. Hierbij geldt natuurlijk ook dat er ook jongere kinderen zijn die de met de sets aan de slag kunnen.

Technic thema’s

Alles sets van Technic LEGO zijn van technische aard. De overeenkomst is dat er mechanische onderdelen gebruikt worden om de modellen op de een of andere wijze te laten bewegen. Nagenoeg alle bouwdozen hebben instructies voor een alternatief of gemotoriseerd model. Er zijn echter enkele thema’s te herkennen:

  • Bouwvoertuigen, zoals heftrucks en kranen
  • Landbouwvoertuigen, met name trekkers
  • Transport, met name vrachtwagens
  • Auto’s en racewagens

Leuke weetjes

  • LEGO Technic bestaat sinds 1977, maar wordt pas sinds 1986 LEGO Technic genoemd.
  • De eerste series van LEGO Technic werden verkocht onder de naam RADAR. De (gele, rode en blauwe) tandwielen hadden grovere tanden dan de huidige grijze tandwielen. Verder waren de assen wit (tegenwoordig zwart en lichtgrijs) en de nippels rood (tegenwoordig grijs).