in

LEGO voor beginners: 4+

4+ plus lego

4+ LEGO, voor beginners; wat is dat precies voor LEGO? Is het Duplo of toch iets anders? Wij vertellen je er graag alles over!

4+ LEGO

4+ LEGO is speciaal ontworpen voor kinderen in de leeftijdscategorie 4 tot 7 jaar. De setjes bevatten wat grovere onderdelen dan reguliere LEGO sets, maar ze minder groot dan de Duplo serie. Het is dus zeker geen Duplo! Onder deze reeks zijn diverse kleine gebouwen en voertuigen te vinden die garant staan voor uren lang speel- en bouw plezier. De sets zijn gebaseerd op populaire LEGO thema’s als LEGO City Brandweer en Politie. Daarnaast komen LEGO Super Heroes Spiderman, Batman, de Ninjago ninja’s en LEGO Friends voorbij in het assortiment. Nu heel populair; Toy Story LEGO! Een perfecte combinatie voor kinderen van deze leeftijd.

Werkt 4+ LEGO met gewone LEGO?

Jzeker, alle LEGO 4+ sets zijn te combineren met andere LEGO sets. Sterker nog, het is voor kinderen (en volwassenen) lastig om een 4+ set van een reguliere LEGO set te onderscheiden. De grovere onderdelen dienen namelijk als fundament voor de bouw van de set en zijn vaak niet terug te zien in het eindresultaat. LEGO 4+ is dus ideaal voor de Duplo bouwer die klaar is voor een stap vooruit, maar de reguliere LEGO sets nog erg lastig vind. Koop dus gerust een 4+ setje als je al veel ouder bent, bijvoorbeeld omdat je het gewoon een leuke set vind of er een speciaal minifiguurtje in zit. Als je er rekening mee houdt dat het qua bouwen een stuk makkelijker is, dan is dat verder geen probleem!

Waarom is er 4+ LEGO

Zelf denken wij dat LEGO voor dit thema heeft gekozen, omdat er veel kinderen zijn die ‘te vroeg’ met gewone thema’s aan de slag willen. Bijvoorbeeld omdat ze een grote broer of neef met Ninjago zien spelen en denken; dit wil ik ook! Of omdat haar zus heerlijk speelt met de mini dols en accessoires van LEGO Friends en daardoor de Duplo ineens minder leuk vind. Dat begrijpen wij en wij denken dat LEGO daar goed op inspeelt. En wees gerust; 4+ kun je gewoon met de andere LEGO gebruiken, net zoals dat bij Duplo het geval is. Het vertel is natuurlijk wel dat Juniors net zo fijn en gedetailleerd is als de andere thema’s van LEGO; je moet goed voor het verschil kijken. Kinderen zelf zullen zeker niet beseffen dat ze ‘makkelijkere LEGO’ hebben en dat is wel zo fijn.

LEGO Juniors

Voorheen hadden de 4+ sets een eigen LEGO Thema genaamd LEGO Juniors. Later is ervoor gekozen om de 4+ sets bij de passende LEGO categorie onder te brengen. Een LEGO 4+ set van City vind je dus in de categorie LEGO City. Je herkent de sets aan het rode 4+ logo op de doos.

LEGO voor vrouwen

LEGO poppetjes