in ,

LEGO trein; alles wat jij moet weten!

LEGO trein

De LEGO trein; al jaren een van de populairste LEGO sets in Nederland! Heel veel mensen hebben een LEGO trein en iedereen heeft er wel eens mee gespeeld. De eerste LEGO trein is van 1966 en sindsdien is de legotrein razend populair gebleven! Wij vertellen je graag de laatste informatie over de treinen en verderop lees je ook de geschiedenis. En natuurlijk vertellen wij je ook meer over de aanbiedingen voor een LEGO trein.

LEGO trein 2022

Goed nieuws; sinds mei 2022 zijn er twee nieuwe LEGO City treinen uit! Hou deze prijzen goed in de gaten; regelmatig is er een LEGO trein aanbieding.

De lego goederentrein is weer echt een mooie LEGO trein geworden. Het is een LEGO® Powered Up treinset met een locomotief, platte wagon, open wagon, autowagon, 2 elektrische auto’s, een reachstacker en 6 minifiguren. De op afstand bestuurbare trein wordt geleverd met 33 railelementen en 6 minifiguren.

Beide treinen zijn dus op afstand bestuurbaar, door de afstandsbediening die meegeleverd wordt of LEGO® Powered Up app.

 

 

Binnenkort niet meer verkrijgbaar

Wat een goed nieuws dat er twee nieuwe LEGO City treinen verkrijgbaar zijn. Dat betekent wel dat de twee treinen uit 2018 uit de collectie gaan. Dat zijn deze treinen; de 60197 Passagierstrein en de 60198 Vrachttrein.

Extra’s erbij kopen

Naast de lego treinen kun je altijd extra rails kopen of vragen op jouw verlanglijstje. Van Lego trein rails kun je nooit genoeg hebben! Ook kun je extra wissels kopen.

 

Weetjes over LEGO treinen

  • Er zijn natuurlijk heel veel treinsets, zoals de 60051 LEGO© City Hogesnelheidstrein, de 60098 LEGO City Zware Goederen Vrachttrein en de 60052 LEGO City Vrachttrein. Deze zijn inmiddels helaas niet meer in de collectie, ze worden niet meer gemaakt door LEGO. Je kunt ze soms nog wel kopen, maar hou er dan wel rekening mee dat de prijzen dan een stuk hoger zijn dan de adviesprijs.
  • Aangezien er in 2022 twee nieuwe treinen zijn uitgebracht, gaat dit ook gebeuren met de 60197 Passagierstrein en de 60198 Vrachttrein.
  • In Nederland is er altijd veel vraag geweest naar extra sets die je met de legotrein kunt combineren. Want hoe leuk is het, als je als kind de lego city trein voor jouw verjaardag of als Sinterklaas cadeau krijgt; als je dan aan opa en oma ook nog om bijpassende sets kunt vragen. En er is naar ons geluisterd; in mei 2022 is er een LEGO treinstation uitgebracht als set.
  • Vooral in Nederland en Duitsland is het thema LEGO City trein erg populair; Nederland is ook echt een treinenland. In andere landen vinden ze treinen; en dus ook de LEGO City trein veel minder leuk.

LEGO trein kopen

 

Geschiedenis van de LEGO treinen

De eerste trein werd in 1966 als set uitgebracht; dat is dus al bijna 60 jaar geleden! In de loop der jaren hebben de LEGO treinen heel wat ontwikkelingen meegemaakt; wat voor en nadelen heeft. Wij hebben een stukje legotrein geschiedenis voor je op een rij gezet.

Over LEGO treinen

Met de LEGO trein is er eindeloos te variëren. Je kind maakt er bijvoorbeeld een simpele baan om met een bijpassende treinrails. De LEGO trein past natuurlijk ook perfect bij andere onderdelen van LEGO. Zo maakt de stoere innovator er een vliegende trein van met een paar vleugels van een LEGO helikopter of vliegtuig. Of maakt een dierenvriend er een dierentrein van – tjoeketjoek naar de boerderij! Kortom: de mogelijkheden reiken zo ver als de hoeveelheid LEGO blokjes die er op de wereld zijn. En dat zijn er echt een heleboel!

LEGO Speelgoed van het Jaar 2021

LEGO Speelgoed van het Jaar 2021

Hoe maak jij jouw verlanglijstje?