in

LEGO uitjes in de vakantie

LEGO uitjes in de zomervakantie; hoera, het is weer zomervakantie! Het belooft een hele mooie zomervakantie te worden; eentje die nog leuker wordt met wat LEGO uitjes! Daarom hebben wij de leukste LEGO uitjes voor jou op een rij gezet!

6. Films kijken

Meestal zou dit een tip zijn voor een regenachtige dag, maar met het warme weer van de laatste weken is het nu ook lekker. Organiseer een film middagje als het buiten op zn warmst is; met de leukste LEGO films! Films die je echt gezien moet hebben; de LEGO film, de LEGO Ninjago movie en de LEGO Batman Movie.

5 Legio Museum

Wij zijn er zelf nog nooit geweest, maar het Legio Museum in Grootegast staat zeker op ons lijstje! Het is een museum over van alles wat te maken heeft met LEGO®. Dit museum is gevestigd in een gedeelte (900 m2) van het voormalige LEGO Nederland pand aan de Legolaan te Grootegast. Een historische plek van LEGO, aangezien het bedrijf hier gevestigd is geweest van 1963 tot 1998.  Je kunt hier “Kijken, bouwen, spelen” en dat klinkt veelbelovend!

4 LEGO workshop

Kom tijdens de zomervakantie lekker bouwen en spelen met Lego tijdens een van onze vakantie workshops in Kinder – en jeugdboekenwinkel Ver van Hier. Tijdens de Bricks Challenge Lego workshop bouw je een gemotoriseerd Lego model waar je als uitvinder zelf de nodige aanpassingen op kunt maken of waarmee je lekker kunt spelen.

2 Mini Billund

In mini Billund te Wagenberg is van alles te doen en te zien. Er is een Bouwplaats waar heel veel stenen klaar liggen om lekker mee te bouwen. Het Museum zal zelfs de grootste fans versteld doen staan. In de Expo staan werken van heel goede bouwers en verzamelaars tentoongesteld. Steeds weer iets anders. In het Panorama zie je overal om je heen LEGO bouwwerken, treinen en nog veel meer.

1. Legoland

Ja, als je wilt weten wat onze echte nummer 1 is; dat is natuurlijk Legoland! Legoland Denemarken is het meest bekend, maar er zit er ook een in Duitsland, Engeland en Legoland Florida.

 

liedjes over LEGO

Liedjes over LEGO

DIY lego zeeppomp

Tip: maak een zeeppompje met LEGO!