in

Liedjes over LEGO

liedjes over LEGO

Zoals je weet kun je alles met LEGO maken; en er wordt ook van alles gemaakt over LEGO. Er worden zelfs liedjes over deze populaire bouwblokjes gemaakt! Weet jij welke liedjes dit zijn?

Lego House

Een van de meest bekende liedjes waar LEGO in voorkomt, is ongetwijfeld “Lego House” van Ed Sheeran. Dit emotionele liedje gebruikt LEGO als metafoor voor het bouwen van een thuis en het repareren van een gebroken hart. De teksten roepen een gevoel van kwetsbaarheid en verlangen op, en laten ons nadenken over de kracht van constructie, zowel in het fysieke als in het emotionele domein. Maar goed, het is vooral een heel fijn lied om naar te luisteren!

Everything is Awesome

Een ander superbekend nummer is  “Everything is Awesome” uit de LEGO Movie. Dit aanstekelijke nummer, uitgevoerd door Tegan and Sara in samenwerking met The Lonely Island, is een pakkende lofzang op de vreugde van LEGO-bouwen. Met zijn aanstekelijke melodie en vrolijke teksten vangt het nummer perfect de essentie van LEGO en herinnert het ons eraan dat alles geweldig kan zijn wanneer we onze verbeelding de vrije loop laten met de iconische blokjes.

LEGO Movies films

De afgelopen jaren zijn er ook een aantal LEGO films uitgebracht, zoals LEGO Movie 1 en 2, Batman Movie en de Ninjago Movie. Een aantal liedjes uit deze films ken je misschien ook wel.

 • In de LEGO Movie 1 komt dus het heerlijke nummer “Everything is Awesome” voor en ook de “Batman Theme” ken je misschien wel uit deze film.
 • Uit de LEGO Movie 2 ken je vast wel de nummers “Everything’s Not Awesome”, “Super Cool” en “Catchy Song”. Dit laatste lied, ook bekend als “This Song’s Gonna Get Stuck Inside Your Head”, is een aanstekelijk en ironisch lied dat benadrukt hoe vervelend een lied kan zijn wanneer het in je hoofd blijft zitten.
 • Mijn persoonlijke favoriet is “Not Evil” uit LEGO Movie 2. In “Not Evil” probeert Queen Watevra Wa’Nabi, een vormveranderende koningin, de andere personages in de film te overtuigen dat zij niet slecht is. Door middel van muziek en dans probeert ze hun perceptie van haar te veranderen en hun vertrouwen te winnen.
  Het lied heeft een speelse en aanstekelijke melodie en de tekst is doordrenkt van humor en ironie. Queen Watevra Wa’Nabi gebruikt het nummer om te laten zien dat zij in staat is om te veranderen en zich aan te passen aan wat anderen van haar verwachten. Ze probeert te bewijzen dat ze niet kwaadaardig is, maar dat haar vormveranderende vermogen haar in staat stelt om op verschillende manieren te worden gezien.

De LEGO Batman film

De LEGO Batman Film bevat ook een aantal leuke en memorabele liedjes. Hier zijn enkele van de liedjes die in de film voorkomen:

 • “Who’s the (Bat)Man” – Dit nummer, uitgevoerd door Patrick Stump van Fall Out Boy, dient als een introductielied voor Batman en benadrukt zijn coole en zelfverzekerde persoonlijkheid.
 • “Forever” – Dit lied, gezongen door DNCE, is een opzwepend en feestelijk nummer dat wordt gebruikt tijdens een scène waarin Batman een groot feest houdt in Wayne Manor.
 • “Friends are Family” – Dit is een hartverwarmend nummer dat wordt gezongen door Will Arnett (de stem van Batman) en Kirsten Bell (de stem van Batgirl) en benadrukt het belang van vriendschap en samenwerking.
 • “I Found You” – Dit nummer, uitgevoerd door Fraser Murray, wordt gespeeld tijdens de aftiteling van de film en viert de band tussen Batman en zijn adoptiezoon Robin.
 • “Man in the Mirror” – Hoewel dit nummer origineel van Michael Jackson is, wordt er een grappige versie van het lied gezongen door Batman (Will Arnett) in de film, waarbij hij de tekst aanpast aan zijn eigen persoonlijkheid.

De LEGO Ninjago film

De LEGO Ninjago Film bevat ook een aantal liedjes die de avonturen van de ninjas en hun wereld aanvullen. Ze zijn helaas nooit zo populair geworden als de liedjes van de andere films. Ze zijn wel belangrijk voor de film; ze dragen bij aan de avontuurlijke en dynamische sfeer van de film. Ze onderstrepen de moed en de gevechten van de ninjas en voegen een muzikaal element toe aan het verhaal.

 • “The Weekend Whip” – Dit is het kenmerkende themalied van de LEGO Ninjago-televisieserie en wordt ook gebruikt in de film. Het wordt uitgevoerd door The Fold en is een energiek en opzwepend nummer dat de actie en het avontuur van de ninjas weerspiegelt.
 • “Heroes” – Dit nummer, ook uitgevoerd door The Fold, is een opbeurend lied dat de moed en vastberadenheid van de ninjas benadrukt. Het wordt gebruikt tijdens belangrijke momenten waarin de ninjas hun krachten bundelen om het kwaad te bestrijden.
 • “Operation New Me” – Dit lied, gezongen door Jingle Punks, wordt gebruikt tijdens een trainingssequentie waarin een van de personages, Lloyd, werkt aan zijn persoonlijke groei en transformatie.
 • “Dance of Doom” – Dit is een instrumentaal nummer dat wordt gebruikt tijdens spannende gevechtsscènes en actiemomenten in de film.

Nog meer liedjes over LEGO

 • Het is echt lang geleden, maar in 1984 zongen ze tijdens de reclame ‘van LEGO kun je alles maken! en dat is waar! Beluister hier het lied.
 • Ook DD Company bracht een Nederlands lied over LEGO uit; luister hem hier.
 • Daarnaast zijn er verschillende artiesten die LEGO-referenties gebruiken als een knipoog naar de kindertijd en nostalgie. Bekende bands zoals They Might Be Giants hebben nummers als “Why Does the Sun Shine?” waarin ze de eigenschappen van de zon vergelijken met LEGO-stenen. Dit soort liedjes combineert humor en muzikaliteit met onze liefde voor LEGO, en herinnert ons eraan dat de speelsheid van LEGO geen leeftijdsgrens kent.

Naast deze bekende hits zijn er ook vele andere nummers die LEGO op creatieve wijze in hun teksten verweven.

Liedjes waar LEGO in voorkomt, bieden een unieke en vrolijke manier om te genieten van zowel muziek als bouwen. Ze laten ons glimlachen, herinneren ons aan onze kindertijd en benadrukken de tijdloze aantrekkingskracht van LEGO.

Dus, de volgende keer dat je een liedje hoort waar LEGO in voorkomt, laat je dan meeslepen in de magische wereld van bouwen en muziek. Zing mee, bouw je eigen creaties en laat je verbeelding de vrije loop. Want net zoals LEGO-blokjes oneindige mogelijkheden bieden, kunnen liedjes met LEGO ons inspireren en aanmoedigen om onze eigen unieke melodieën en meesterwerken te creëren.

LEGO Kleurplaten

LEGO uitjes in de vakantie