in

LEGO Ninjago

LEGO Ninjago is het LEGO thema waarbij alles draait om de avonturen van zes ninja strijders Kay, Zane, Cole, Jay, Lloyd en Nya, die het opnemen tegen de schurk Garmadon en zijn leger.

Eerste Meester

Ninjago is ooit gecreëerd door de Eerste Meester van Spinjitzu met gebruik van de Vier Gouden Wapens: het zwaard van vuur, de nunchucks van bliksem, de zeis van de aardbevingen en de shurikens van ijs.
De Eerste Meester had twee zoons Garmadon en Wu. Zij beschermde de wapens tegen de verschillende vijanden en het beest met vier armen uit de Onderwereld. Nadat de Eerste Meester overleed wilde zijn eerst zoon Garmadon de wapens gebruiken voor kwade doeleinden. De jongere zoon Wu nam het in een gevecht op tegen Garmadon en Wu.

Lord Garmadon

Garmadon werd verbannen naar de Onderwereld van de Skulkins maar zwoor ooit terug te keren. Wu besloot de wapens te verstoppen in verschillende delen van Ninjago en gaf de kaart met de locaties aan een vriend. Even was het vredig in de wereld van Ninjago, maar niet voor lang. Garmadon keerde terug en versloeg Samukai de generaal van het Skulkins leger. Nu is Garmadon gebrand op wraak en het vinden van de wapens.

LEGO Ninjago sets

Het thema Ninjago heeft in totaal 21 sets. Nieuwsgierig welke het zijn? Hier zijn de Ninjago sets. heeft ook polybags, dit zijn kleine zakjes met losse steentjes waarmee je een figuurtje kan maken. Het is vanaf de leeftijd 6 tot en met 12 jaar.

De ninja’s van Ninjago

Sensei Wu: Sensei Wu is een oude maar wijze Spinjitzu meester. Hoe oud hij is? Dat ga ik hem maar niet vragen… ik weet wel dat alleen zijn broer en de kwade heer Germadon het weten. Sensei Wu is erg sterk, zijn wijsheid is zijn kracht, maar soms valt die ook aan met zijn staf.
Cole: De ninja van de aarde, hij is de leider van het team van de ninja’s en een trouwe vriend. Hij is zo sterk als een rots en je kan hem op alle vlakken vertrouwen. Cole is een natuurkracht die niet gestopt kan worden, behalve door een draak!
Jay: Hij is zo snel als de bliksem, daarom word die ook wel ‘de ninja van het licht’ genoemd Hij vliegt door de lucht en valt aan vanaf boven. Jay is erg slim, snel en vindingrijk!
Zane: Kijk voor Zane goed uit, hij wacht op het goede moment om aan te vallen. Zane is cool, stil en goed verborgen, totdat hij klaar is om je te vermorzelen als een lawine!

Speelgoed van het Jaar 2021

Nieuwste LEGO sets herfst 2021 (exclusief)