in

Nee, geen 16+ set en andere grappige verhalen uit de winkel

Verhalen uit de LEGO winkel

Wij hebben 5 jaar een LEGO-winkel gehad en man, dat was genieten! Niet alleen maar natuurlijk; maar ik vertel er graag verhalen over. Ik zou er wel een heel boek over kunnen schrijven, haha, maar laat ik beginnen met een blog!

Leeftijdsadvies

Zoals iedereen wel weet, heeft LEGO een adviesleeftijd. Veel mensen trekken zich hier niets van aan en kiezen gewoon een set die ze leuk vinden. Prima, ze hebben helemaal gelijk. Natuurlijk gaf ik wel advies in de winkel. De 4+ setjes waren soms erg leuk, maar als je 10 bent, dan ben je wel heel snel uitgebouwd. Geen probleem als je dat weet en gewoon de set wilt hebben omdat je de minifiguurtjes bijvoorbeeld heel leuk vindt. Maar als je denkt lekker te gaan bouwen, dan ben je wel heel snel klaar.

Drie generaties in de winkel

Zo kwamen er ook een keer een opa, zijn zoon en kleinzoon binnen. Opa was het meest enthousiast van allemaal; hij wilde alle sets wel hebben! Zijn zoon keek ook wel geïnteresseerd rond, maar een stuk minder enthousiast. Zijn vader was er snel uit; hij wilde de LEGO-trein voor zijn kleinzoon kopen! Een mooi cadeau; voor een trein ben je toch al snel €125,- kwijt. Maar zijn zoon reageerde niet zo enthousiast; hij vond het echt onzin. En de kleinzoon? Die lag in de kinderwagen; hij was pas een paar weken oud! Dus een LEGO-trein was misschien inderdaad wat overdreven!

Opa kocht de trein trouwens wel; maar ik denk vooral voor zichzelf, haha. Over een jaartje zou hij terugkomen voor de Duplo-trein; waar zijn kleinzoon inderdaad veel meer aan zou hebben!

Leeftijdscontrole

Het mooiste verhaal gaat over het Volkswagenbusje van LEGO Expert; een 16+ set. Zoals ik al zei; mensen letten vaak helemaal niet op deze leeftijden. Een klant in de winkel vertelde dat haar zoon, een paar jaar geleden, hard had gespaard voor deze set. Hij is niet alleen wat uitdagender om te maken, maar hij is ook wat duurder. Niet een set die de gemiddelde jongen van een jaar of 12 zou kunnen kopen.
Deze jongen had er hard voor gespaard en ging trots naar de speelgoedwinkel om de set te kopen. Zijn moeder was nog ergens anders in de winkel, maar hij kon niet wachten en ging naar de kassa met zijn spaargeld (oh daar kan ik trouwens ook nog hele verhalen over vertellen!).

Grappig misverstand

Bij de kassa aangekomen stond er een meisje achter de toonbank, die hem bloedserieus om legitimatie vroeg. Hij keek haar lachend aan; legitimatie?? Ja, want het is een 16+ set, dus je moet 16 zijn om hem te kunnen kopen!

De jongen vroeg of ze serieus was en ook zijn moeder kwam erbij. Maar het meisje was bloedserieus. De manager werd erbij gehaald en die moest stiekem wel een beetje lachen. Ze nam haar werk wel heel serieus. Want bij een dvd of game moest ze inderdaad legitimatie vragen bij 16+ of 18+ variant. Maar bij een LEGO-set natuurlijk niet!

Wat een verhaal; ik heb het in de winkel nog regelmatig aangehaald! Ook bij jongere kinderen die een te grote set wilden (en waarbij ik merkte dat de ouders dit niet wilden. Dan vroeg ik aan de kinderen of ze legitimatie bij zich hadden, haha.

Win deze leuke uitnodigingen

Win leuke uitnodigingen en een LEGO cadeau