in

Zo bouw je deze iconische spellen in Lego

Sinds de ontwikkeling van computerspellen, zijn er heel wat spellen iconisch geworden. We kunnen bijvoorbeeld de Super Mario-series niet meer wegdenken als het gaat om spellen die we graag speelden. Later bracht Nintendo Mario Kart uit, waardoor de wereld het spel niet snel genoeg kon aanschaffen. Een latere generatie heeft vooral games als Minecraft meegemaakt. Goed nieuws voor de liefhebbers van Lego, wan deze spellen kun je nu gemakkelijk nabouwen in Lego.

De gokkast uit de jaren negentig

Je kon in geen enkele cafetaria komen of in de hoek van de restauratie stond een gokkast. Deze gokkast brengt dan ook heel wat herinneringen terug aan de vele muntjes die we erin gestopt hebben. De gokkast is tegenwoordig ook niet meer weg te denken als het gaat om online spelen, want in het online casino buitenland vind je dit soort spellen nog steeds.

Uiteraard kun je ook in Lego zo’n gokkast maken, inclusief werkend mechanisme. Daarvoor heb je wel speciale legoblokken nodig. Hoe je dit spel precies zelf kunt bouwen, vind je in de handige YouTube video. Let op: de instructies vind je in de ondertiteling van de video. Er wordt dus zelf niet in de video gesproken.

Minecraft

Een van de meest iconische spellen van deze tijd is Minecraft. Dit spel werd eerst voor de computer uitgebracht, maar is tegenwoordig ook mobiel te spelen. In dit spel bouw je je eigen landschap en gebouwen en dit is precies wat je ook in LEGO kunt gaan doen. Je kunt namelijk nu zelf je eigen Minecraft game in LEGO namaken door een aantal eenvoudige stappen te volgen. In deze tutorial zie je dat je eerst begint met het bouwen van een kamer. Dit is je Minecraft-landschap. Daarna volgt het bouwen van de twee lavaplassen aan de kant van iedere ruimte. Je hebt hiervoor speciale LEGO-stenen nodig om de juiste textuur aan te brengen. Zorg er wel voor dat deze lavastenen net iets lager liggen, zodat je een ruimtelijk effect creëert. Op die manier kun je het perspectief in Minecraft nabouwen met LEGO.

Voor de muren kun je kiezen voor meer diepte door ze niet volledig op te bouwen. Daardoor lijkt het net of het fort geïsoleerd is en slechts gedeeltelijke muren heeft, net zoals in de Minecraft-games. Hiervoor kun je het beste ijzeren LEGO-steentjes gebruiken.

Goed om te weten: het portaal dat we bouwen is zwevend. Voor het zwevende effect bouw je trappen die je tegen de muren aanzet. Gebruik eventueel beugels en dunnere onderdelen zodat de trappen dat echte Minecraft uiterlijk krijgen. Natuurlijk mogen andere elementen zoals Minifigs, boekenplanken en spinnenwebben niet ontbreken. Je bent dus best een tijdje bezig totdat je LEGO-minecraft helemaal af is.

Mario Kart

Natuurlijk mogen we Mario Kart niet vergeten. Dit is natuurlijk een enorm iconisch spel! Dit spel is bedacht door Nintendo en kwam voor het eerst in 1992 uit. Sindsdien zijn er een hoop nieuwe releases uitgebracht; eerst voor de SNES en Game Boy en later voor de Nintendo. Tegenwoordig speel je de laatste versies van Mario Kart Tour ook op je iPhone of Android toestel. Je kunt Mario Kart ook nabouwen in LEGO. Denk bijvoorbeeld aan het Rainbow Road-parcours. Verzamel eerst de kleurrijke LEGO-stukken, zodat je dezelfde kleuren hebt als in Rainbow Road, het eerste Mario Kart-spel dat op de SNES uit kwam.

Leg de stukken naast elkaar in een rechthoek, maar laat hiertussen wat ruimte. Bouw daarna verder omhoog en voeg tussen elke aparte kleur een plaat toe. De Mario Kart-auto’s kun je maken door wat afbeeldingen op het internet te zoeken en na te bouwen. Zorg ervoor dat zo’n autootje ook een stuur heeft. De papieren poppetjes kun je gemakkelijk printen en in het autootje zetten. Daarna kun je aan de slag gaan met het uitbouwen van het parcours. Zorg ervoor dat je tijdens het bouwen steeds van kleur wisselt, zodat je het echte Mario Kart-gevoel na kunt bouwen.

Het bouwen van het Mario Kart-parcours kost veel tijd en is dan ook veel werk. Elke kubus heeft namelijk vier of vijf stukken nodig. Daardoor komt er behoorlijk wat herhaling kijken bij het bouwen van ieder onderdeel. Toch is het wel de moeite waard om even door te zetten, want het eindresultaat mag er zeker zijn. Bekijk deze video voor nog meer stappen over hoe je Mario Kart tot in de kleinste details af kunt bouwen. Op die manier heb je je eigen LEGO Mario Kart-parcours inclusief karretjes en de figuren van vroeger voor de leukste race avonturen.

Win een LEGO showcase

Waarom zou je lego cadeau geven?

Waarom is LEGO zo’n goed cadeau?