in

Aftellen naar LEGO Hidden Side

In augustus komen er nieuwe sets uit van het thema Hidden Side. De verwachting is dat LEGO groot gaat uitpakken; het nieuwe thema staat zelfs op de voorkant van de nieuwe catalogus. Met LEGO Hidden Side gaan Parker en Jack – twee bloggers die op Newburry High School zitten – op jacht naar spoken die in Newbury ronddwalen. Door middel van hun mobiele telefoon kunnen ze de spoken vinden. Door puzzels op te lossen zijn ze vervolgens te vangen.

Augmented Reality

De set zitten vol functionaliteit, geheimen, speelmogelijkheden en het thema is voorzien van een spookachtig verhaal. Elk model heeft de mogelijkheid om zowel de normale versie als de spookvariant naar voren te laten komen. Het aanpassen van normaal naar spookachtig – en vice versa – is eenvoudig te realiseren. Door het gebruik van AR (Augmented Reality), zal de set tot leven komen zodra je de app start en de camera erop richt. De app activeert op het scherm spoken, laat de set tot leven komen en onthult de verstopte en spookachtige wereld die achter de sets verscholen zit.

Doordat de sets zowel uit normale als spookachtige varianten bestaan, zal het speelplezier groot zijn. De app laat niet alleen de sets tot leven komen, maar  kinderen – of volwassenen die dergelijk functies ook leuk vinden – kunnen ook spoken vangen, puzzels oplossen en de wereld tot leven laten komen. Het vangen van spoken werkt op een Pokemon Go!-achtige manier.

Wij zijn heel benieuwd naar de nieuwe sets!

Op een LEGO-blokje stappen, waarom doet het zo’n pijn?

LEGO Vakantie challenge