Web Analytics Made Easy - Statcounter

LEGO trein

LEGO trein; dit zijn de huidige treinen in de collectie! Heel veel mensen hebben er één en iedereen heeft er wel eens mee gespeeld. De eerste LEGO trein is van 1966 en blijft razend populair! De treinen kun je verdelen in verschillende groepen. Lees hieronder de geschiedenis.

Nieuwste LEGO treinen

Op dit moment zijn er twee treinen in de collectie van LEGO City; de Passagierstrein en de 60198 Vrachttrein.
De LEGO City passagierstrein uit 2018 bevat 4 LEGO minifiguren: 2 passagiers, een treinbestuurder en een treinconducteur. De locomotief kun je met een afstandsbediening bedienen; er zijn maar liefst 10 snelheden. Deze leuke elektrische speelgoedtrein heeft ook een bistrowagon met een afneembaar dak en tafels en een passagierswagon met een afneembaar dak, stoelen en tafels.
De vrachttrein uit 2018 is wat duurder, maar ook een stuk uitgebreider. De set heeft 6 minifiguren: 4 treinmedewerkers, een beveiligingsmedewerker en een boef. Ook zit er een wagon bij, voor boomstammen, een kraanwagon met een draaibare en uitschuifbare arm en een containerwagon met 2 containers met laadhaken op het dak en ruimte voor pallets. En meer; een geldtransporttruck met te openen deuren en een werkende vorkheftruck met een te openen rolkooi.
Deze set heeft ook meer rails; een ovale baan met 16 gebogen railelementen, 16 rechte railelementen en een wissel met hendel.
[adace_shop_the_post ids=”6093,6071″ id=”1638219493347″]

Extra’s erbij kopen

Naast de treinenset kun je altijd extra rails kopen of vragen op jouw verlanglijstje. Van rails kun je nooit genoeg hebben! Ook kun je extra wissels kopen.

Vorige collectie treinen

Deze treinen zijn inmiddels helaas niet meer in de collectie. Je kunt ze soms nog wel kopen, maar hou er dan wel rekening mee dat de prijzen dan een stuk hoger zijn dan de adviesprijs. De 60051 LEGO© City Hogesnelheidstrein, de 60098 LEGO City Zware Goederen Vrachttrein en de 60052 LEGO City Vrachttrein. Deze sets zijn inmiddels allemaal uit de collectie. Wellicht dat je er nog wel eentje op de kop kunt tikken, maar let goed op de prijs.

Power Functions (2010-2019)

Power Functions is een systeem dat ontwikkeld is door LEGO om via infrarood afstandsbediening verschillende elementen aan te sturen. De belangrijkste toepassing is het aansturen van motoren maar ook verlichting kan aangestuurd worden.
Het systeem bestaat uit een afstandsbediening met twee bedieningshendels die beide drie standen kennen (neutraal, voor, achter). De afstandsbediening kan gebruikmaken van vier kanalen zodat vier ontvangers aangestuurd kunnen worden, op alle kanalen kunnen twee functies aangesloten worden. Voor de treinen wordt er een afstandsbediening met twee draaiknoppen gebruikt deze kent in totaal veertien standen, zeven vooruit en zeven achteruit en er zit een stopknop op, ook deze afstandsbediening kan vier kanalen en twee functies per kanaal aansturen. In het aan te sturen object wordt een batterijhouder met aan/uitschakelaar ingebouwd. Via een kabel wordt elektrische energie geleverd aan een infrarood-ontvanger die na ontvangst van een signaal het aangesloten object (motor, lampje) inschakelt.

Infraroodbesturing (2006-2010)

Om de bediening nog eenvoudiger te maken is in 2006 een afstandsbediening (infrarood) geïntroduceerd. Hiermee is de stroomvoorziening weer terug bij het oude systeem van een batterijhouder die in de trein ingebouwd is. Dit systeem staat bekend als RC (Remote Controlled). Het voordeel van deze bediening is dat meerdere treinen tegelijk bediend kunnen worden zonder dat gebruikgemaakt hoeft te worden van elektrische schakelingen. Daarnaast is dit systeem goedkoper te produceren en lager in prijs. In 2007 maakte LEGO bekend dat de 9V en RC productlijnen stopgezet worden en dat men overstapt op een systeem dat gebruikmaakt van het LEGO Power Functions systeem.

Het 9V tijdperk (1990-2007)

In 1990 werd van 12 volt overgestapt op 9 volt, de stroomvoorziening liep nu direct via de rails waarop ook de wielen rijden. Hiermee wordt de spanning waarop de treinen rijden gelijkgetrokken met andere LEGO-toepassingen zoals motoren, licht en geluid. Met deze overstap heeft LEGO ook de mogelijkheid opgegeven om zaken op afstand te bedienen. De reden hierachter was dat LEGO alle productlijnen simpeler wilde maken.

Het grijze tijdperk (1980-1990)

In 1980 werden de treinen compleet herzien. Het gehele thema werd realistischer. De rails waren vanaf dat moment grijs met donkergrijze dwarsliggers. De transformator ondersteunde elektrisch bestuurbare wissels, seinen, ontkoppelaars en overwegen. De treinen zelf werden realistischer en de wagons werden langer, al kwamen de verhoudingen niet in de buurt bij die van echte treinen.

Het blauwe tijdperk (1966-1979)

De eerste trein was de set 080 die in 1966 geïntroduceerd werd. Deze trein werd met de hand aangedreven. Set 115 werd aangedreven door een 4,5 volt motor met batterijen. De sets vanaf 720 (1969) reden op 12 volt, met stroomvoorziening via de rails. De stroomvoorziening kwam vanaf een transformator via een extra onderdeel dat tussen de normale rails geplaatst werd.

Over LEGO treinen

Met de LEGO trein is er eindeloos te variëren. Je kind maakt er bijvoorbeeld een simpele baan om met een bijpassende treinrails. De LEGO trein past natuurlijk ook perfect bij andere onderdelen van LEGO. Zo maakt de stoere innovator er een vliegende trein van met een paar vleugels van een LEGO helikopter of vliegtuig. Of maakt een dierenvriend er een dierentrein van – tjoeketjoek naar de boerderij! Kortom: de mogelijkheden reiken zo ver als de hoeveelheid LEGO blokjes die er op de wereld zijn. En dat zijn er echt een heleboel!

https://pixabay.com/photos/lego-train-toy-male-plastic-1599991/

LEGO Ninjago

LEGO Ninjago is het LEGO thema waarbij alles draait om de avonturen van zes ninja strijders Kay, Zane, Cole, Jay, Lloyd en Nya, die het opnemen tegen de schurk Garmadon en zijn leger.

Eerste Meester

Ninjago is ooit gecreëerd door de Eerste Meester van Spinjitzu met gebruik van de Vier Gouden Wapens: het zwaard van vuur, de nunchucks van bliksem, de zeis van de aardbevingen en de shurikens van ijs.
De Eerste Meester had twee zoons Garmadon en Wu. Zij beschermde de wapens tegen de verschillende vijanden en het beest met vier armen uit de Onderwereld. Nadat de Eerste Meester overleed wilde zijn eerst zoon Garmadon de wapens gebruiken voor kwade doeleinden. De jongere zoon Wu nam het in een gevecht op tegen Garmadon en Wu.

Lord Garmadon

Garmadon werd verbannen naar de Onderwereld van de Skulkins maar zwoor ooit terug te keren. Wu besloot de wapens te verstoppen in verschillende delen van Ninjago en gaf de kaart met de locaties aan een vriend. Even was het vredig in de wereld van Ninjago, maar niet voor lang. Garmadon keerde terug en versloeg Samukai de generaal van het Skulkins leger. Nu is Garmadon gebrand op wraak en het vinden van de wapens.

LEGO Ninjago sets

Het thema Ninjago heeft in totaal 21 sets. Nieuwsgierig welke het zijn? Hier zijn de Ninjago sets. heeft ook polybags, dit zijn kleine zakjes met losse steentjes waarmee je een figuurtje kan maken. Het is vanaf de leeftijd 6 tot en met 12 jaar.

De ninja’s van Ninjago

Sensei Wu: Sensei Wu is een oude maar wijze Spinjitzu meester. Hoe oud hij is? Dat ga ik hem maar niet vragen… ik weet wel dat alleen zijn broer en de kwade heer Germadon het weten. Sensei Wu is erg sterk, zijn wijsheid is zijn kracht, maar soms valt die ook aan met zijn staf.
Cole: De ninja van de aarde, hij is de leider van het team van de ninja’s en een trouwe vriend. Hij is zo sterk als een rots en je kan hem op alle vlakken vertrouwen. Cole is een natuurkracht die niet gestopt kan worden, behalve door een draak!
Jay: Hij is zo snel als de bliksem, daarom word die ook wel ‘de ninja van het licht’ genoemd Hij vliegt door de lucht en valt aan vanaf boven. Jay is erg slim, snel en vindingrijk!
Zane: Kijk voor Zane goed uit, hij wacht op het goede moment om aan te vallen. Zane is cool, stil en goed verborgen, totdat hij klaar is om je te vermorzelen als een lawine!

Minion LEGO

Leerzaam speelgoed is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind, en Lego heeft zich hierin bewezen. Al decennia lang ontwikkeling van blokjes en thema’s wat meer doet als de fantasie van het kind prikkelen; het is lerend spelen.

Minion LEGO

Natuurlijk ken je de Minions al, leuke figuren die verblijven in een schuilplaats en van daaruit allerlei avonturen beleven. Wist je dat er nu ook Minion LEGO is? Avonturen door jouw kind verzonnen in het zelfgemaakte bouwwerk. Terwijl er buiten een verregende zomervakantie is, of door verplicht verblijf binnenshuis door quarantaine, is het moeilijk om een kind bezig te houden. Maar met Minions zal dat geen probleem zijn; van daarmee spelen krijgt het kind nooit genoeg. Het kind zal het bouwwerk weer verbouwen, en dat nieuwe bouwwerk zal weer uitdagen en leiden tot nieuwe avonturen van de Minions figuren. Het zal het kind boeien, en dat is zo leuk met kinderen, dat zij zelf niet inzien dat hun ontwikkeling met sprongen vooruit gaat.

Meer opties

Voor de iets grotere kinderen is er de gratis Lego Life app wat veel handige en praktische tools biedt om nog meer te maken. Als de kinderen nog te klein zijn om zelf met de smartphone of tablet om te gaan, is het als ouder hartstikke leuk om met de interactieve handleiding, de instructions PLUS, te helpen. Uiteindelijk zijn de mogelijkheden om de Minions figuren te verbouwen in de ogen van een kind toch oneindig, dus voordat je het weet, leer je als ouder van het kind.

Over de Minions

Het begon allemaal met de film Despicable Me met Gru een paar jaar geleden. Die grappige gele ja, wat zijn het, beestjes, poppetjes? Ze hebben elk een eigen karakter en ze zijn gewoon grappig! Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen vinden ze leuk. De een is ondeugend, de ander is voorzichtig. Ook kunnen deze wezens erg onhandig zijn. Je ziet ze overal op tv, shirts, tijdschriften en natuurlijk als speelgoed. Kortom, de Minions werden erg populair. Iedereen kent ze en logisch dat er nu ook LEGO van deze gele figuurtjes is.

LEGO City

LEGO City is het meest populaire thema van LEGO, al sinds jaar en dag. Vroeger heette het echter wel anders; pas sinds 2005 heet dit thema LEGO City. Met deze sets kunnen kinderen hun fantasie aan het werk zetten en heerlijk op hun eigen manier spelen! Wat weet jij over dit populaire thema? Wij vertellen je alles!

 

LEGO City vroeger

Zoals gezegd; de naam LEGO City bestaat pas sinds 2005, maar het thema is eigenlijk veel ouder. De thema’s heetten eerder Legoland, Town en City Center. In het thema zitten sets rond het thema politie, brandweer, medische hulpdiensten, bouw, diensten, ruimte en luchthaven.

LEGO City categorieën

LEGO-City heeft zijn producten in verschillende categorieën verdeeld:
Klassieke politie: De LEGO City Klassieke Politie is de boeven (bijna) altijd één stap voor! Achtervolg de boeven op de snelweg en sluit ze op in het politiebureau.
Geweldige voertuigen: Hou jij van auto’s en wil jij graag leren autorijden? Met LEGO City geweldige voertuigen is dat geen probleem! Je heb namelijk geen rijbewijs nodig om deze geweldige voertuigen te mogen rijden…maar rij wel voorzichtig! Vergeet je tussendoor niet te tanken?
Vliegveld: Op de City luchthaven is er altijd wat te doen! Het wemelt er namelijk van de VIP-evenementen, luchtshows, vrachtlading en gelukkige reizigers. Al deze mensen hebben jouw hulp nodig! Ga naar je gate en maak je klaar voor vertrek en beloof jouw vliegtuig avontuur! Er is ook een 4+ variant van de luchthaven beschikbaar, die kun je hier vinden.
Ruimte: Doe onderzoek naar de ruimte met meerdere gave spaceshuttles en raketten! De voertuigen zijn gebaseerd op echte voertuigen gebruikt door de NASA, je ziet het origineel in de hoek van de set. De raketten worden gelanceerd vanaf het ruimtestation. Je kunt ook onderzoek doen naar Mars in deze gave shuttle!
Brandweer: Wil jij een brandweerman/vrouw worden? Dat komt dan goed uit! Het LEGO City brandweerteam zoekt namelijk een nieuwe bemanning voor het team! Dus denk jij dat jij een goede brandweerman/vrouw kan zijn? Help dan het team om al het brand te bestrijden! Verzamel iedereen bij de brandweerkazerne en ga op pad in de reddingswagen. Help, het hamburgerrestaurant staat in de brand!
Treinen: Fuuuut! Hoor je op het treinstation ‘allemaal instappen!’ Ben jij er klaar voor? Stap in de passagierstrein en breng alle passagiers naar hun treinstation. Je kunt ook de vrachttrein gebruiken om al jouw LEGO goederen snel te vervoeren.
Dorp: In het City dorp komen alle minifiguren bij elkaar om gezellig te praten. Op het stadsplein is er altijd wel iets te beleven. Kijk, de donutwinkel gaat voor het eerst open. Neem een heerlijk ijsje als je de ijswagen voorbij ziet rijden.

LEGO City films en series

Even geen zin om de City te bouwen? Pak dan een groot zak popcorn en kom tot rust met 1 van de LEGO City films en series!  Bijvoorbeeld op Netflix zijn er een aantal series, maar er zijn ook een aantal dvd’s. Veel kijkplezier!

LEGO-City Undercover

LEGO City Undercover is een open wereld, actie en avonturen spel voor de Wii U. City Undercover is voor 7 jaar en ouder. De game is een mix tussen LEGO City en Grand Theft Auto. Met dit spel ga je undercover en verken je een enorm open wereld , verzamel meer dan 100 voertuigen en zorg dat de boef Rex Fury voorgoed achter de tralies verdwijnt!