in

LEGO-sets geïnspireerd op videogames

LEGO-sets geïnspireerd op videogames

LEGO en videogames zijn allebei heel erg populair en het is daarom heel slim dat LEGO ze samen combineert! LEGO heeft door de jaren heen verschillende samenwerkingen aangegaan met bekende franchises, waaronder films, tv-series en stripboeken. Maar een van de meest opwindende en fantasievolle samenwerkingen is ongetwijfeld die tussen LEGO en videogames.

LEGO Minecraft

LEGO Minecraft werd voor het eerst geïntroduceerd in 2012. Het was een zeer succesvolle samenwerking tussen LEGO en Mojang, het bedrijf achter het populaire computerspel Minecraft. De LEGO Minecraft-sets bevatten verschillende personages, dieren en gebouwen uit de virtuele Minecraft-wereld, en ze zijn ontworpen om spelers in staat te stellen hun eigen Minecraft-scenario’s te bouwen en te verkennen.

Leuke weetjes over Minecraft sets

Het thema LEGO Minecraft is altijd erg populair geweest en wordt nog steeds gemaakt. Dit zijn wat leuke weetjes;

  • Het idee voor LEGO Minecraft kwam oorspronkelijk van fans van beide merken. LEGO-ontwerpers en Mojang, de ontwikkelaars van Minecraft, luisterden naar de wensen van de community en werkten samen om de sets te creëren.
  • In tegenstelling tot veel andere LEGO-thema’s waarin je grote gebouwen en voertuigen bouwt, zijn de LEGO Minecraft-sets ontworpen op microschaal. Dit betekent dat je de Minecraft-wereld kunt verkennen in een meer compacte en minimalistische stijl.
  • Een van de kernprincipes van LEGO Minecraft is dat spelers niet alleen de sets kunnen bouwen, maar ze ook kunnen aanpassen en uitbreiden volgens hun eigen verbeelding. Dit sluit naadloos aan bij de vrijheid en creativiteit die Minecraft-spelers gewend zijn en daarom is het zo’n mooie combinatie.
  • LEGO Minecraft is een enorm succes geworden sinds de introductie in 2012. Enkele van de populairste sets zijn onder meer “The Village,” “The Nether Fortress,” en “The End Portal.” Deze sets bevatten bekende locaties en personages uit het Minecraft-spel.
  • LEGO heeft een breed scala aan Minecraft-sets uitgebracht, waaronder verschillende biomen, dieren, en personages. Dit geeft fans de mogelijkheid om hun eigen werelden te bouwen en de avonturen uit het spel na te spelen.
  • Sommige LEGO-stukken die speciaal voor de LEGO Minecraft-sets zijn ontworpen, zoals de steenblokken, zijn uniek in vergelijking met traditionele LEGO-stukken. Dit geeft de sets een authentiek Minecraft-gevoel.
  • Naast LEGO die Minecraft inspireerde, heeft het ook een omgekeerd effect gehad. Het succes van LEGO Minecraft heeft de ontwikkeling van nieuwe Minecraft-content beïnvloed, waarbij elementen uit de LEGO-sets in het virtuele spel werden opgenomen.

LEGO Overwatch

De LEGO Overwatch-serie werd in 2018 gelanceerd. Deze sets zijn gebaseerd op de populaire teamgebaseerde first-person shooter van Blizzard Entertainment, Overwatch. De sets bevatten verschillende personages, voertuigen en locaties uit het spel en bieden fans de mogelijkheid om hun favoriete Overwatch-momenten in LEGO-vorm te beleven.
Dit LEGO thema was helaas niet zo succesvol; de sets worden ook niet meer gemaakt.

LEGO Super Mario

De samenwerking tussen LEGO en Nintendo voor LEGO Super Mario werd in 2020 aangekondigd en daar waren heeel veel fans blij mee! Deze sets bieden een unieke interactieve ervaring waarbij de LEGO Super Mario-figuur met lcd-scherm reageert op verschillende blokken en obstakels die je zelf kunt bouwen. De LEGO Super Mario-sets stellen spelers in staat om levels te maken, munten te verzamelen en tegen vijanden te vechten, allemaal geïnspireerd op de klassieke Super Mario-games.

LEGO Star Wars

LEGO Star Wars is een van de langstlopende en meest populaire samenwerkingen tussen LEGO en een externe franchise. En het is natuurlijk officieel geen game; maar er zijn weer veel verschillende Star Wars games van gemaakt.
Het begon in 1999 en bracht talloze LEGO Star Wars-sets uit die gebaseerd waren op de beroemde Star Wars-films en -series. Deze sets bevatten iconische ruimteschepen, personages en locaties uit het Star Wars-universum en zijn een favoriet onder fans van zowel LEGO als Star Wars. Daarom mag het wat ons betreft niet ontbreken in dit lijstje.

Afbeelding;
Image by Baustin Curtis from Pixabay

LEGO minifiguren fotografie

LEGO minifiguren fotografie

Audi RS Q e-tron - 42160

LEGO® Technic Audi RS Q e-tron 42160