in

Breng een bezoek aan LEGO Discovery Centre

Heb jij al eens van LEGO Discovery Centre gehoord? Sinds een paar jaar is er ook een Discovery Centre Scheveningen! Veel mensen denken dat het een Legoland Scheveningen is, maar dat is toch niet zo. Wil je weten wat het wel is? Lees snel mee!

LEGO Discovery Centre

Een LEGO Discovery Centre is een indoor attractie die specifiek gericht is op families met kinderen van 3-10 jaar. Zoiets als Ballorig of Monkey Town, maar dan helemaal in het LEGO thema! Deze centra zijn ontworpen om een interactieve en speelse ervaring te bieden met LEGO.

Tip; kijk hier voor korting voor LEGO Discovery Centre Brussel!

Wat kun je er doen

Dit kun je doen in een LEGO Discovery Centre:

  • Miniland: Een indrukwekkende weergave van bekende gebouwen en scènes uit de omgeving, volledig gebouwd van LEGO-stenen.
  • Bouw- en speelzones: Verschillende zones waar kinderen (en volwassenen) hun eigen creaties kunnen bouwen en ermee kunnen spelen.
  • Ritjes: Sommige LEGO Discovery Centres hebben attracties zoals de “Kingdom Quest” en “Merlin’s Apprentice Ride”.
  • 4D-bioscoop: Een bioscoop waar films in 3D worden vertoond, maar met extra effecten zoals wind, regen, en sneeuw, waardoor het een 4D-ervaring wordt.
  • Workshops: Vaak zijn er speciale ruimtes waar LEGO Master Model Builders workshops geven en tips delen over bouwtechnieken.
  • Speciale tentoonstellingen: Deze kunnen variëren afhankelijk van het seizoen of speciale evenementen.
  • LEGO winkel: Een winkel waar bezoekers LEGO-sets, accessoires en souvenirs kunnen kopen. Let op; vaak is het geen officiele LEGO winkel; je kunt er dus geen gebruik maken van VIP punten.

Het is belangrijk om op te merken dat een LEGO Discovery Centre anders is dan een LEGOLAND themapark. Hoewel beide door de LEGO Group worden geëxploiteerd, is een Discovery Centre veel kleiner en meestal binnen, terwijl LEGOLAND een groot buitenthemapark is.

Als je van plan bent om een LEGO Discovery Centre te bezoeken, is het een goed idee om van tevoren te reserveren, vooral tijdens schoolvakanties en in het weekend, omdat het behoorlijk druk kan worden.

Een nieuwe winactie; welke set wil jij winnen?!

Win een LEGO showcase