in

LEGO Mindstorms

Ken jij LEGO Mindstorms al? De nieuwste versie van Mindstorms is de zeer krachtige LEGO MINDSTORMS® EV3! EV3 geeft je de mogelijkheid om je eigen LEGO robotwezens, voertuigen, machines en uitvindingen te creëren en bedienen! Door LEGO® elementen te combineren met een programmeerbare steen, motoren en sensoren kun je je creaties doen lopen, praten, grijpen, denken, schieten en bijna alles wat je je maar voor kunt stellen!

LEGO Mindstorms; 17 LEGO robot ontwerpen

Deze set, LEGO Mindstorms EV3 31313 bevat bouwinstructies voor 17 fantastische LEGO robotontwerpen; een kronkelende slang, een mensachtige robot, een schietende schorpioen, een vorkheftruck, een racetruck, een elektrische gitaar, een wandelende dinosaurus en nog veel meer. Je vind niet alle instructies in de doos, sommige kun je online downloaden.
Elke robot heeft zijn eigen unieke functies en een programma waarmee het gedrag van de robot wordt bediend. Er zijn veel manieren om je LEGO MINDSTORMS® creaties tot leven te brengen!

Via smartphone

Gebruik voor onmiddellijke actie de afstandsbediening die bij de set zit. Voor nog meer actie download je de Commander App op je smartphone. Voor de ultieme uitdaging creëer je je eigen programma‘s in de gratis programmeersoftware die beschikbaar is voor tablets en pc‘s/Macs! Met LEGO® MINDSTORMS® ontdek je de grenzeloze mogelijkheden van LEGO en jouw verbeelding! Bekijk voor meer ideeën en inspiratie de coole video‘s van de community hier op de website.

Voorgangers LEGO Mindstorms

De allereerste voorganger van de Mindstorms is de Mindstorms RCX, die in 2006 werd opgevolgd door de Mindstorms NXT. Deze heeft enkele voordelen ten opzichte van RIS. De NXT is het hart van een Mindstorms-robot. Het is een intelligent, computergestuurd Legosteentje dat een Mindstorms robot tot leven brengt en hem verschillende bewegingen laat uitvoeren.
In januari 2009 werd de Mindstorms NXT 2.0 uitgebracht in de Mindstorms EV3 is sinds 2013 uit. Er zijn weinig verschillen tussen NXT en EV3, de meesten zitten in het uiterlijk. Een verschil is dat EV3 4 uitgangen heeft, en NXT 3. NXT en EV3 hebben allebei 4 ingangen. Ook kan een NXT geprogrammeerd worden met de EV3-software, maar de EV3 niet met de NXT-software.
 

LEGO Nexo Knights

LEGO Friends aanbiedingen