in

Technisch LEGO

Technisch LEGO: Ontdek nog meer technische mogelijkheden met de LEGO Technic lijn. Dit concept werd al in 1977 geïntroduceerd wat daarna verschillende namen onderging. Dit toentertijd nieuwe ontwerp diende als aanvulling op de meer simpele bestaande LEGO constructies.

Wat is technisch LEGO

LEGO Technic biedt meer complexiteit en verder gevorderde modellen, zoals machines met wielen. Tot op heden worden er nog steeds nieuwe producten ontwikkeld van deze lijn. In plaats van constructies bestaande uit blokken die statisch zijn, bieden deze ontwerpen bewegende constructies aan bestaande uit functionele onderdelen. Machines die ook écht werken. Ze kenmerken zich door het hebben van speciale onderdelen, zoals assen, pennen, tandwielen en elektrische motoren. Sinds het jaar 2000 wordt er een andere constructie methode geproduceerd, dat niet meer werkt met de traditionele blokken constructie, maar bouwt met balken en pennen.

Componenten

Deze technische LEGO lijn bestaat uit twee typen motoren: elektrische en aangedreven door een batterij. Later werd er nog een ander type motorsysteem ontwikkeld, zodat het product op afstand bediend kan worden. Daarnaast zijn er speciale componenten die met luchtdruk werken en op die manier diverse acties uitvoeren. Als laatste worden er verschillende typen versnellingen aangeboden: reguliere, worm wiel versnellingen en met differentieel werking.

Voor jong en oud

Zoals voortkomt uit wat je hierboven gelezen hebt, is het assortiment van Technisch LEGO erg uitgebreid en uniek. Ideaal voor de liefhebber van techniek en voor het kind dat geen voldoening meer haalt uit alléén spelen met de bouwstenen. Technisch LEGO is daarom zeker niet alleen voor kinderen, maar voor jong en oud. Het leeftijdsadvies op de doos is een indicatie, maar zeker geen harde lijn. Vroeger waren de meeste sets tot 16 jaar, maar sinds een tijdje geeft LEGO geen eindleeftijd meer aan. Een logische stap, want wij weten zeker dat er veel volwassen mannen en vrouwen zijn die zich hier niets van aantrekken. En terecht; want technisch LEGO is gewoon heel leuk om mee te bouwen en de mogelijkheden zijn oneindig!
[ux_custom_products cat=”technic” products=”” columns=”4″ title=”Bekijk de Technic sets!”]

LEGO brandweer

LEGO Technic