Web Analytics Made Easy - Statcounter

Review Play & Go

Laat ik maar gelijk eerlijk zijn; opruimen is eigenlijk niet mijn ding. En die van mijn kinderen ook niet. Op zich geen probleem; als je het gewoon een beetje netjes houdt. En dat is best lastig met kinderen. Logisch, want ze hebben zoveel speelgoed. En natuurlijk is LEGO het favoriete speelgoed van mijn zoontjes. Vanaf nu vind ik dit niet zo heel erg meer; want wij hebben de Play & Go. Benieuwd wat dat is?

LEGO opruimen

Zoals gezegd; opruimen is sowieso mijn ding niet en LEGO opruimen is net nog een stukje erger. Dat vind Alec ook. Ik begrijp het ook wel, want dan ben je lekker aan het spelen en dan moet je ineens alles weer opruimen. De mooiste bouwwerken mag hij van mij dan nog wel laten staan, maar de rest moet echt opgeruimd worden. Ik bedoel; heb je ’s nachts wel eens op een LEGO blokje gestaan?! Een tijdje geleden heb ik daarom een stoffer en blik gekocht, zodat we daar makkelijk de LEGO mee op konden vegen. Klinkt goed he? Je raadt het al, geen succes want de meeste stukjes willen niet opgeveegd worden.

Play & Go opbergzak/speelkleed

Een paar maanden geleden zag ik op een Amerikaanse website een geweldige uitvinding, een speelkleed waar je speelgoed in kunt opbergen. Dat zag er zo goed uit, dat wilde ik wel proberen. De kosten waren alleen best hoog. Mijn hart maakte dus een sprongetje toen ik een paar maanden later dit geweldige speelkleed bij Ik Ben Zo Mooi in de webshop zag!

Het heet dus de Play & Go opbergzak/speelkleed en dat is de perfecte naam. Het is een rond speelkleed, waar je lekker op kunt spelen. En als je klaar bent met spelen, dan trek je aan het gigantische koord om het speelkleed heen en je maakt er een opbergzak van.

Werkt het ook?

Klinkt geweldig, niet? Maar is het ook zo geweldig? Alec en ik gingen de uitdaging aan. Heel verplicht ging hij eerst even op het speelkleed spelen, heel grappig om te zien. Daarna moest hij opruimen, wat dit keer natuurlijk niet zo erg was. Het aantrekken van het koord lukte hem nog niet in zijn eentje, maar dat is gewoon een paar keer oefenen. Met zn tweeen ging het in ieder geval prima en het resultaat; ideaal! Daarna wilde hij natuurlijk weer verder spelen, wat ook geen probleem is. Het opentrekken van het speelkleed lukt hem namelijk heel eenvoudig zonder mij.

Helemaal super

Het mag duidelijk zijn; wat een super speelkleed. Je hebt de Play & Go opbergzak/speelkleed in leuke kleuren en met een motiefje. Wij gebruiken de Play & Go dus voor de LEGO, maar waarom zou het niet werken met Barbies, Playmobile of heel veel auto’s? We hebben nu eigenlijk nog maar een probleem… we moeten er ook snel eentje voor de LEGO van Ryan kopen! 🙂

Review BrickHeadz

Waarschijnlijk heb je ze wel eens gezien; die kleine doosjes LEGO met de naam BrickHeadz. Ken jij deze setjes al? Wij mochten ze van Intertoys testen en wij zijn fan!

Wat zijn BrickHeadz

Dit zijn kleine LEGO sets waarmee je een figuur kunt bouwen. Niet echt om mee te spelen, maar meer om te verzamelen. Ze zijn er in een aantal Disney varianten, zoals Belle & het Beest, Jack Sparrow & Captain Armando Salazar en een aantal superhelden.

Aan de slag

Met mijn kleine LEGO bouwer van 6 ga ik aan de slag met het Iron Man setje! Het LEGO setje zou vanaf 10 jaar moeten zijn, maar hij is gek op Iron Man en best handig met LEGO. En anders help ik hem gewoon een handje. Hij vind de set er gelijk stoer uit zien! Hij moet trouwens perse bij zijn andere Superheroes LEGO gebouwd worden hihi.

Het setje bouwen

Hij is dan misschien nog geen 10, maar hij vind heerlijk om het setje te bouwen! Als je de instructie gewoon goed volgt, dan kan het ook eigenlijk niet verkeerd gaan. Het is een leuke build, met leuke details. Het is geen heel groot setje, dus je bent er niet heel lang mee bezig. Maar dat maakt de pret niet minder! En natuurlijk kun je er daarna ook nog je eigen creaties mee maken; het is tenslotte LEGO 🙂

Onze ervaring met Brickheadz

Onze mening? Wij zijn fan! Het is misschien niet de meeste grote set, maar daar is de prijs niet naar. Kinderen kunnen er ook niet heel erg mee spelen of daar zijn ze in ieder geval niet voor gemaakt. Aan de andere kant hebben juist iets stoer en iets schattigs; waardoor je ze gewoon moet hebben! In de speelgoedkamer bij alle andere Superhelden speelgoed of in de woonkamer; gewoon omdat je gek bent op Belle & het Beest. Daar zullen ze echt niet misstaan. Een leuke build en daarna gewoon van genieten!

Op dit moment kun je deze BrickHeadz kopen, Batman, Batgirl, Robin, Captain Jack Sparrow, Captain Amramdo Salazar, The Joker, The Hulk, Iron Man, Captain America, Black Widdow, Belle en het Beest.

En pssst… binnenkort hebben wij een leuke winactie!!