in

5 x de leukste LEGOLAND weetjes

LEGOLAND weetjes

Ga je binnenkort naar 1 van de LEGOparken, of ben je er al eens geweest en wil je alle leuke weetjes weten over LEGOLAND? Dan zijn hier speciaal voor jou 5 x de leukste LEGOLAND weetjes! Psst… korting op Legoland vind je hier!

1 Het eerste LEGO park

Het eerste park is in Billund en bestond in het begin uit een miniatuurwereld volledig opgebouwd uit LEGO-steentjes. Er reden LEGO-treinen en vliegtuigen. Er waren veel bekende bouwwerken nagebouwd. Het park bleek een enorm succes: alleen al het eerste jaar kwamen er ruim een half miljoen bezoekers. In de daaropvolgende jaren groeide het park en intussen is het al achtmaal zo groot als oorspronkelijk. >> tip met korting naar Legoland >>

2 In totaal 8 parken

Er zijn in totaal zeven LEGO parken geopend, de parken die zijn geopend liggen in: Denemarken  (Billund), Engeland (Windsor), Amerika (Winter haven), Duitsland (Günzburg), Maleisië (Nusajaya), Azië (Dubai) en Nagoya (Japan). De komende jaren worden er in ieder geval nog drie nieuwe parken verwacht; in Korea, Shanghai en New York (Goshen).

3 Top attractie

De top attractie in LEGOLAND Billund is de hoofdattractie Polar X-plorer. Het is de eerste achtbaan ter wereld die een 5 meter val combineert met een bezoek aan levende pinguïns.

4 Elk jaar iets nieuws

Elk jaar introduceert LEGOLAND iets nieuws. In 2017 is dit: World’s Tallest! Kijk naar de hemel en en beleef vijf bouwwonderen, allemaal onderdeel van World’s Tallest. De vijf bouwwonderen zijn:  de Burj Khalifa, de Shanghai Tower, het Makkah Royal Clock Tower Hotel, het One World Trade Center en Taipei 101. Hoe leuk is dat!

5 Het grootste LEGO park ter wereld

Het LEGO park in Winter haven, Florida is het grootste LEGO park ter wereld! Het nieuwe LEGO-park is gebouwd op de plek van Cypress Gardens, het oudste attractiepark van Florida dat vooral bekend stond om de prachtige tuinen. Dit Legoland is daarom heel groen en wijds en heeft enkele unieke attractie overgenomen van het voormalige Cypress Gardens, zoals de houten achtbaan Coastersaurus en Island in the Sky, een broertje van de Pagode in de Efteling. Naast de bekende Lego-attracties als Miniland en de drakenachtbaan heeft dit park ook een waterskishow, met piraten in de hoofdrol.
Met deze leuke LEGOLAND weetjes kan jij zo beginnen met je bezoek aan 1 van de LEGO parken!

5x de leukste LEGO cadeautjes tot eur 7,50

LEGO Disney