in

5 x de mooiste LEGO bouwwerken

Altijd al willen welke LEGO bouwwerken de mooiste zijn? Wij hebben de mooiste LEGO bouwwerken speciaal voor jou op een rijtje gezet! Dus ik zou zeggen, lees snel verder!

Voetbal stadion

In LEGO land Germany in het Duitse Gunzburg is er van LEGO een voetbal stadion nagemaakt! Namelijk het Allianz Arena. In dit stadion is er super veel gebruik gemaakt van LEGO Mini figures en er zijn meer dan 400.00 LEGO steentjes gebruikt!  Het model is op een schaal van 1:50.

LEGO huis

Er zijn altijd mensen die van groot aanpakken houden, zo ook 1 van de presentatoren van Top Gear, namelijk James May . Voor een andere programma, BBC heeft James May een waar LEGO huis gemaakt! Met ongeveer 1000 vrijwilligers is het LEGO huis gemaakt dat bestaat uit maar liefs 3.300.000 LEGO steentjes! Dat zijn pas echt de grote LEGO bouwers!

X-Wing Starfighter

Er is een levensgrootte X-Wing Starfighter gemaakt met alleen maar LEGO steentjes! De X-Wing Starfighter is bekend van de film Star Wars. Het levensgrootte ruimtevliegtuig is gemaakt van bijna 5,5 miljoen LEGO steentjes, is 14 meter lang en maar liefs 13 meter breed! De makers hebben er een jaar aan gewerkt, maar dan krijg je ook wat!

LEGO Brick artiest

Dat LEGO kunst is dat weten we natuurlijk allemaal, maar is 1 meneer die heel goed is in het bouwen van LEGO. Deze meneer heet Nathan Sawaya en komt uit Amerika. Nathan Sawayah word de Brick artiest genoemd! Dit komt omdat hij in zijn studio in New York 1,5 miljoen LEGO steentjes heeft waarmee hij LEGO beelden maakt in de meest uiteenlopende vormen.

LEGO Volvo

Droom je van een eigen auto maar heb je nog geen rijbewijs? Dan is deze bijzondere editie van de Volvo XC90 misschien wel iets voor jou! De officiële auto van Legoland Californië bestaat het liefst uit ruim 201.076 steentjes! Jammer genoeg kan de auto niet echt rijden, maar is dit wel een super mooie LEGO bouwwerk!

LEGO Disney

Alles wat je moet weten over LEGO Elves