Web Analytics Made Easy - Statcounter

Verslag LEGO treinendag 2018

Wat was het leuk; onze tweede grote treinendag! Dit jaar pakten wij het nog groter aan en waren over LEGO treinen te zien. Lees je mee?

Overal treinen

Overal in de winkel waren dus treinen; te beginnen in de etalage. Onze andere bouwwerken moesten plaats maken voor de treinen en in de etalage stond een collectie treinen van door de jaren heen.

Heel bijzonder

In onze  feestkamer, waar wij normaal de LEGO kinderfeestjes geven, stond nu een mooi een stoomlocomotievendepot, modulair station en een rij tafel.

LEGO quiz

Het bleek best een pittige quiz te zijn, maar we wilden iedereen dan ook echt even uitdagen. Er waren wat zoekopdrachten, zoals ‘hoeveel treinen staan er vandaag in de winkel’ en in de winkel kon je ook opzoeken uit hoeveel onderdelen het Modulair Treinstation bestaat. Wat moeilijker waren deze vragen; uit welke jaar komt de eerste LEGO trein en In welke periode maakten de LEGO treinen gebruik van LEGO power functions? Weet jij de antwoorden wel?

PERSBERICHT: LEGO Treinen dag met oude en nieuwe LEGO treinen

Op zaterdag 7 juli organiseert Brick King LEGO winkel voor de tweede keer de LEGO Treinen Dag. Ook dit jaar wordt deze dag georganiseerd in samenwerking met Enrico van de Facebook groepen The Dutch LEGO Addiction en LEGO hobby treinen.

Nog groter aangepakt

Dit jaar wordt het nog groter aangepakt. Overal in de winkel zullen LEGO treinen te zien zijn, met een stoomlocomotievendepot, modulair station, rij tafel en een collectie van treinen door de jaren heen. Voor de echte liefhebber is er ook een heuse LEGO treinen quiz. Ook voor kinderen is er genoeg te doen en er zijn leuke prijzen te winnen.

Wat is er te zien

In de feestkamer, waar normaal de kinderfeestjes worden georganiseerd, komt een heus stoomlocomotievendepot waar locomotieven op de draaischuif kunnen, water kunnen nemen, kolen kunnen laden en nog meer. Ook komt hier een modulair station. Dit station zit vol met kleine details en is al op veel verschillende grote LEGO shows geweest. Het station bevat zelfs een kleine LEGO winkel.

Heel veel treinen

Om het depot en het station heen komt een spoor waar speciale zelfgemaakte LEGO treinen heen zullen rijden. Ook komt er een collectie treinen door de jaren heen zijn die laat zien hoe de treinen door de jaren heen veranderd zijn. Voor de aller grootste treinen fans is er een demonstratie tafel in de winkel waar er zelf gereden kan worden.

Nieuwste treinen

Vanaf begin augustus zullen er twee nieuwe treinen in de collectie van LEGO zijn en met een beetje geluk zullen deze treinen aanstaande zaterdag al te zien zijn tijdens de LEGO Treinendag. Het gaat hier om de LEGO® City 60198 Vrachttrein en de LEGO® City 60197 Passagierstrein. Kinderen kunnen zelf met deze nieuwe treinen aan de slag en er zal ook een leuke actie omtrent de nieuwe treinen zijn.

Wanneer

Het evenement is op zaterdag 7 juli van 10.00-16.00 uur bij Brick King LEGO winkel, Kerklaan 53 te Nieuwerkerk. Entree is gratis! Koffie, thee en limonade staan klaar.
=========================================================================
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martine van der Haven (0180769310 of info@brickking.nl)

LEGO City treinen

LEGO City treinen

LEGO City is het meest populaire thema van LEGO, dat is ook zo gek nog niet! Met LEGO City kan je een hele stad bouwen en daarbij hoort natuurlijk een een trein! Lees hier snel alle informatie over de LEGO City treinen!

Passagierstrein

Fuuuut! Hoor je op het treinstation ‘allemaal instappen!’ Reis met een hoge snelheid de stad door. Gebruik de afstandbediening om de bochten veilig te kunnen nemen. Dat word een leuk ritje met de passagierstrein!

Vrachttrein

Met deze gave trein vervoer je zware goederen en dieren! Je reist de hele stad door met deze super sterke vrachttrein. Zorg ervoor dat de lading op het juiste moment en op de juiste plek aankomt, zodat alles in de stad kan blijven werken. Met alle speelfuncties en stoere extra’s is dit zeker de ultieme set voor de echte trein fans! Ps; in deze set zitten 4 minifiguren! De vorkheftruckbestuurder, treinmachinist, boer en vrachtwagenchauffeur.

Trein rails

Maak je treinen nog completer met deze leuke flexibele rails.  De rails bevat 8 stukken rechte rails en 16 stukken flexibele rails. Met deze flexibele rails kan je je treinset helemaal uitbreiden tot hoever jij wilt! Het aantal onderdelen in deze set is 24.

Trein Wissels

Verleng je spoorwegsysteem met de LEGO® City 60238 Wissels, zodat het nog leuker wordt om goederen of passagiers naar hun bestemming te brengen. Deze set bestaat uit 4 gebogen railelementen, een rechterwissel en een linkerwissel die je allemaal met je andere treinsets kunt combineren.