in

PERSBERICHT: LEGO Treinen dag met oude en nieuwe LEGO treinen

Op zaterdag 7 juli organiseert Brick King LEGO winkel voor de tweede keer de LEGO Treinen Dag. Ook dit jaar wordt deze dag georganiseerd in samenwerking met Enrico van de Facebook groepen The Dutch LEGO Addiction en LEGO hobby treinen.

Nog groter aangepakt

Dit jaar wordt het nog groter aangepakt. Overal in de winkel zullen LEGO treinen te zien zijn, met een stoomlocomotievendepot, modulair station, rij tafel en een collectie van treinen door de jaren heen. Voor de echte liefhebber is er ook een heuse LEGO treinen quiz. Ook voor kinderen is er genoeg te doen en er zijn leuke prijzen te winnen.

Wat is er te zien

In de feestkamer, waar normaal de kinderfeestjes worden georganiseerd, komt een heus stoomlocomotievendepot waar locomotieven op de draaischuif kunnen, water kunnen nemen, kolen kunnen laden en nog meer. Ook komt hier een modulair station. Dit station zit vol met kleine details en is al op veel verschillende grote LEGO shows geweest. Het station bevat zelfs een kleine LEGO winkel.

Heel veel treinen

Om het depot en het station heen komt een spoor waar speciale zelfgemaakte LEGO treinen heen zullen rijden. Ook komt er een collectie treinen door de jaren heen zijn die laat zien hoe de treinen door de jaren heen veranderd zijn. Voor de aller grootste treinen fans is er een demonstratie tafel in de winkel waar er zelf gereden kan worden.

Nieuwste treinen

Vanaf begin augustus zullen er twee nieuwe treinen in de collectie van LEGO zijn en met een beetje geluk zullen deze treinen aanstaande zaterdag al te zien zijn tijdens de LEGO Treinendag. Het gaat hier om de LEGO® City 60198 Vrachttrein en de LEGO® City 60197 Passagierstrein. Kinderen kunnen zelf met deze nieuwe treinen aan de slag en er zal ook een leuke actie omtrent de nieuwe treinen zijn.

Wanneer

Het evenement is op zaterdag 7 juli van 10.00-16.00 uur bij Brick King LEGO winkel, Kerklaan 53 te Nieuwerkerk. Entree is gratis! Koffie, thee en limonade staan klaar.
=========================================================================
Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martine van der Haven (0180769310 of info@brickking.nl)

Review BrickHeadz

Verslag LEGO treinendag 2018