in

Review Play & Go

Play & Go

Laat ik maar gelijk eerlijk zijn; opruimen is eigenlijk niet mijn ding. En die van mijn kinderen ook niet. Op zich geen probleem; als je het gewoon een beetje netjes houdt. En dat is best lastig met kinderen. Logisch, want ze hebben zoveel speelgoed. En natuurlijk is LEGO het favoriete speelgoed van mijn zoontjes. Vanaf nu vind ik dit niet zo heel erg meer; want wij hebben de Play & Go. Benieuwd wat dat is?

LEGO opruimen

Zoals gezegd; opruimen is sowieso mijn ding niet en LEGO opruimen is net nog een stukje erger. Dat vind Alec ook. Ik begrijp het ook wel, want dan ben je lekker aan het spelen en dan moet je ineens alles weer opruimen. De mooiste bouwwerken mag hij van mij dan nog wel laten staan, maar de rest moet echt opgeruimd worden. Ik bedoel; heb je ‘s nachts wel eens op een LEGO blokje gestaan?! Een tijdje geleden heb ik daarom een stoffer en blik gekocht, zodat we daar makkelijk de LEGO mee op konden vegen. Klinkt goed he? Je raadt het al, geen succes want de meeste stukjes willen niet opgeveegd worden.

Play & Go opbergzak/speelkleed

Een paar maanden geleden zag ik op een Amerikaanse website een geweldige uitvinding, een speelkleed waar je speelgoed in kunt opbergen. Dat zag er zo goed uit, dat wilde ik wel proberen. De kosten waren alleen best hoog. Mijn hart maakte dus een sprongetje toen ik een paar maanden later dit geweldige speelkleed bij Ik Ben Zo Mooi in de webshop zag!

Het heet dus de Play & Go opbergzak/speelkleed en dat is de perfecte naam. Het is een rond speelkleed, waar je lekker op kunt spelen. En als je klaar bent met spelen, dan trek je aan het gigantische koord om het speelkleed heen en je maakt er een opbergzak van.

Werkt het ook?

Klinkt geweldig, niet? Maar is het ook zo geweldig? Alec en ik gingen de uitdaging aan. Heel verplicht ging hij eerst even op het speelkleed spelen, heel grappig om te zien. Daarna moest hij opruimen, wat dit keer natuurlijk niet zo erg was. Het aantrekken van het koord lukte hem nog niet in zijn eentje, maar dat is gewoon een paar keer oefenen. Met zn tweeen ging het in ieder geval prima en het resultaat; ideaal! Daarna wilde hij natuurlijk weer verder spelen, wat ook geen probleem is. Het opentrekken van het speelkleed lukt hem namelijk heel eenvoudig zonder mij.

Helemaal super

Het mag duidelijk zijn; wat een super speelkleed. Je hebt de Play & Go opbergzak/speelkleed in leuke kleuren en met een motiefje. Wij gebruiken de Play & Go dus voor de LEGO, maar waarom zou het niet werken met Barbies, Playmobile of heel veel auto’s? We hebben nu eigenlijk nog maar een probleem… we moeten er ook snel eentje voor de LEGO van Ryan kopen! 🙂

LEGO Masters Nederland

Minion LEGO