in

Brick Separator: nooit meer vastzittende steentjes!

Brick Separator:  met de LEGO Separator heb je nooit meer vastzittende steentjes. De  separator (scheider) is een hulpmiddel die iedereen die met LEGO bouwt nodig heeft. De naam zegt het al een beetje maar het popt vastzittende LEGO uit jouw bouwplaat en veel meer. Iedereen herkend het vast wel, je hebt een vastzittende tegel op je bouwplaat maar je krijgt hem gewoon er niet af! Dit is heel frustrerend en doet vooral pijn aan je nagels. Je geeft de hoop op en misschien pak je zelfs wel een aardappelmesje als het echt niet lukt!

De Brick Separator

DeBrick Separator is de helper die ook van hetzelfde materiaal is als LEGO, het is sterk en past perfect bij je LEGO in je kamer. Je klikt hem op een LEGO steentje en dan doe je het zelfde als je bier/frisdrankflesje zou moeten openen. En de andere kant van de Separator schuif je onder het hoekje van het tegeltje en wipt hem omhoog net zo als je een flesje opent. De LEGO Separator heeft nog één laatste bruikbare functie, op de bovenkant zit namelijk een kruisstukje. Dit onderdeel wordt veel gebruikt in LEGO Technic het is namelijk een as. Een as is een staafje dat geheel een plus-profiel heeft, deze kan met je met de Separator makkelijk uit en ander stukje halen. Zo heb jij geen  pijn aan je nagels en iedereen is weer blij!

Echt handig?

Nu het antwoord op de vraag, is het nou echt zo handig? Ja, als er een LEGO steentje/tegel vast kan je hem snel loshalen en weer lekker en gerust door bouwen. Voor kinderen is het ook handig; dan hoeven ze papa of mama niet steeds om hulp te vragen! In plaats van dat ze een ander trucje gebruiken, kunnen ze het snel en veilig zelf doen.

Waar zijn ze verkrijgbaar?

In steeds meer sets zitten de Separators, maar je kunt hem ook bij gewoon los kopen.

 

5x Beste LEGO opbergmanieren

LEGO Harry Potter