in

LEGO Modular Houses

LEGO Modular Houses; je hebt ze vast wel eens gezien; van die luxe LEGO gebouwen, die samen een straat vormen. Deze zijn onderdeel van het thema Modulaire Gebouwen (huizen) (in het Engels Modular Buildings). Deze serie bestaat sinds 2007 en werd uitgebracht om ook meer ervaren bouwers een uitdaging te bieden. De meeste van deze LEGO sets beschikken over meer dan 2.000 stenen.
De serie wordt een “modulair bouwsysteem” genoemd. Alle sets in de serie kunnen namelijk aan elkaar geklikt worden. In deze serie worden complexere bouwtechnieken toegepast, die in andere series niet te vinden zijn. Verder heeft ieder Modulair Huis ten minste twee verdiepingen. De LEGO Modular Houses zijn bedoelt voor (jong) volwassenen.

10270 – Bookshop

Het vijftiende model is op 1 januari 2020 uitgekomen. Deze set bestaat uit twee kleinere gebouwen zoals de Pet Shop. Hiervan is een het woonhuis en de ander als boekenwinkel. Het woonhuis heeft wederom een complete huiselijke inrichting en de boekenwinkel is van binnen ook echt een boekenwinkel met boekenkasten vol boeken en een boek in de etalage. Net zoals bij de Pet Shop, is deze set ook zo gemaakt dat er meerdere dozen aangeschaft kunnen worden en er een soort rijtjeshuis ontstaat.

10264 – Corner Garage

Het veertiende model is op 1 januari 2019 uitgekomen. Het gebouw heeft op de begane grond een garage en Octan tankstation. Op de eerste verdieping is er de dierenkliniek van Dr. Jones. Op de 2de verdieping is er het appartement van een jonge man.

10260 – Downtown Diner

Het dertiende model is op 1 januari 2018 uitgekomen. Het heeft een afwijkende stijl dan de voorgaande gebouwen, uit de late ’50. Op de begane grond zit een restaurantje, op de eerste verdieping zit een gymzaal met een boksring, boksbal en gewichten. De tweede verdieping bevat een muziekstudio met een geluidsdichte opnameruimte. Aan de buitenkant loopt een trap omhoog naar de verschillende verdiepingen, en aan de voorkant staat in het groot met roze letters: Diner. Opvallend aan deze set is dat nu voor het eerst alle figuurtjes een ander gezicht hebben, terwijl dat eerst niet het geval was. Bij deze set zit een roze cabriolet.

10255 – Assembly Square

Het twaalfde model Assembly Square is op 1 januari 2017 uitgekomen. Dit model viert het tien jarig bestaan van de modulaire gebouwen. Opvallend is dat dit model 1,5x zo breed is als de gebruikelijke modellen en meer dan 4000 steentjes bevat. Het Assembly Square bestaat uit 3 verschillende huizen. Op de begane grond zijn een café, (naar het eerste model café corner) bloemist en een bakkerij gevestigd. Op de eerste verdieping is een muziekwinkel, fotostudio en tandartspraktijk en op de tweede verdieping kun je een dansstudio,een dakterras en een appartement vinden. Bijzonder is dat van elk van de voorgaande modulaire gebouwen iets terugkomt in deze set.

10251 – Brick Bank

Het elfde model is op 1 januari 2016 uitgekomen, Brick Bank. Het betreft een van de meest gedetailleerde sets. Het gebouw bevat een bank en een wasserette. De gedetailleerde bank heeft aspecten als bankovervallers en een kluis.

10246 – Detective’s Office

Het tiende model is op 1 januari 2015 uitgekomen, Detective bureau. Het betreft een detective bureau. Het gebouw bevat verscheidene elementen, onder andere het detective bureau, een cafe met pooltafel, en een kapper. Er is veel gebruikgemaakt van geheime smokkelruimtes. Ook bevindt zich achter een schilderij in het detective bureau een geheime liefdesbrief.

10243 – Parisian Restaurant

Parisian Restaurant is het negende Modulair gebouw en  is op 1 januari 2014 uitgekomen. Het betreft een restaurant uit, of gebaseerd op, Parijs. Opvallend zijn de gedetailleerde ornamenten, nieuw gebruikte stenen en kleuren en speciale bouwtechnieken.

10232 – Palace Cinema

Het achtste model uit deze serie is op 1 maart 2013 beschikbaar gekomen. Het is volgens de ontwerper in de designers video het meest complexe gebouw tot nu toe. Het is gestileerd op “Grauman’s Chinese Theatre” in Hollywood. Enkele design kenmerken van deze set zijn het dak, de openslaande deuren, de zetels in de zaal en de tegels met een ster op het trottoir die de Walk of Fame moeten nabootsen. Voor het eerst is er gebruikgemaakt van een rode basisplaat om ervoor te zorgen dat het interieur ook een rode tint kreeg. Bij deze modulair zit ook een auto.

10224 – Town Hall

De modulair Town Hall is het zevende model in deze serie is uitgekomen op 1 maart 2012. Dit is de grootste doos in de serie tot nu toe en ook de duurste. Het gebouw is het hoogste in de serie en meet een hoogte van 46 centimeter. Ook heeft dit gebouw de meeste minifiguren, acht, waaronder een bruid en bruidegom. Deze werden veel gebruikt op bruiloften. Enkele ontwerpen die in deze set nieuw zijn: een lift die met de hand bediend wordt, 3 verdiepingen, een entree met 4 pilaren en een klokkentoren. Het jaar 1891, dat te zien is op het gebouw, is het geboorte jaar van Ole Kirk Christiansen de oprichter van LEGO. Town Hall Modulair is niet meer via LEGO verkrijgbaar.

10218 – Pet Shop

Het zesde model in deze serie is Pet Shop en kwam 10 mei 2011 beschikbaar. Deze set bestaat uit 2 kleinere huizen waarvan één als woonhuis en de ander als dierenwinkel is gemaakt. Het woonhuis heeft wederom een complete huiselijke inrichting en de dierenwinkel is van binnen ook echt een dierenwinkel met spelende katten en honden. De set is zo gemaakt dat er meerdere dozen aangeschaft kunnen worden en er een soort rijtjeshuis ontstaat. De dierenwinkel is vrij eenvoudig aan te passen naar woonhuis. Pet Shop is niet meer via LEGO verkrijgbaar. Wij hebben deze LEGO Modular Houses bij ons in de vitrine staan om te bezichtigen.

10211 – Grand Emporium

Het Grand Emporium is het vijfde model in deze serie werd op 3 maart 2010 uitgebracht, ook een hoekhuis. Het heeft een compleet winkel interieur. Buiten de gebruikelijke minifiguren zijn er dit keer ook “etalage poppen” voor de winkel achter het raam. Het gerucht gaat dat deze set op het warenhuis Harrods is gebaseerd, maar dit is nooit officieel bevestigd. Grand Emporium Modulair is niet meer via LEGO verkrijgbaar.

10197 – Fire Brigade

De Fire Brigade is het vierde model in deze serie en werd uitgebracht in 2009. Dit is het eerste model waar een auto aan toegevoegd is. Dit is gedaan in de vorm van een ouderwetse brandweerwagen. Enkele andere kenmerken van deze set zijn: zeer veel realistische jaren’30-details, een watertoren en een goudkleurige alarmbel. Fire Brigade is niet meer via LEGO verkrijgbaar. Wij hebben deze Modulair bij ons in de winkel staan om te bezichtigen.

10185 – Green Grocer

Het derde model in deze serie kwam in 2008 uit. Enkele kenmerken van deze set: het gebruik van zwarte minifiguur-skeletbeentjes als basis, het gebruik van hamers en zwarte speren om de leuningen van de trap te vormen en het gebruik van een kanopaddle in grootvaders klok.
Green Grocer is anders dan de twee voorgaande huizen in de serie. Dit heeft vooral te maken met de complete inrichting van het huis. Café Corner en Market Street hadden geen interieur terwijl de Green Grocer op elke verdieping diverse details heeft als meubels, een radiator en een klok. Het assortiment van voedsel wat te vinden is in de winkel zijn onder andere wortels, appels en bananen.

10190 – Market Street

Het tweede model in deze serie kwam ook in 2007 uit en werd ontworpen door de in 2007 overleden Nederlander Eric Brok. De Modulaire set heeft 1248 blokjes en is al aanbevolen voor bouwers vanaf 10 jaar. Enkele details van deze set zijn: een kelder, verwisselbare verdiepingen, een metalen hek en het ouderwets Nederlands/Belgische dak.  Market Street Modulair is niet meer via LEGO verkrijgbaar.
h2>10182 – Café Corner

Dit was het eerste model in deze serie en werd uitgebracht in april 2007. Omdat de oplage niet heel hoog was, besloot LEGO om hier een 10.000-nummer aan te hangen. De set omvat 2.085 stenen. Het gebouw bestaat uit drie verdiepingen, is als een hoekhuis gebouwd en heeft een verticaal bord waar “Hotel” op staat. Daarnaast heeft de set ramen en deuren die open kunnen, cafétafeltjes buiten, gestreepte markiezen en drie minifiguren. Veel van de geavanceerde bouwtechnieken zijn terug te vinden in onder andere ski’s die als waaier neergezet zijn, bogen boven deuren en ramen en het hotelbord. Café Modulair is een van de LEGO Modular Houses die niet meer via LEGO verkrijgbaar is.

LEGO Ninjago aanbiedingen

Fidget Spinner LEGO