in

Legoland Scheveningen: veel gestelde vragen

Legoland Scheveningen; echt waar; hij komt er! In 2019 om precies te zijn. De volledige naam van Legoland Scheveningen is Legoland Discovery Centre. Het indoor Lego-park komt op de plek van het Vitalizee-gebouw op de boulevard en moet jaarlijks 350.000 bezoekers trekken.

Wat is Legoland Discovery Centre precies?

Discovery Centre is een indoor attractiecentrum met het Lego thema; het zusje van de andere Legoland parken. Tip; kijk hier voor korting op Legoland!!

Hoeveel zijn er al?

In Europa zijn ze er al in Manchester, Berlijn, Oberhausen, Istanboel en Birmingham. Scheveningen wordt dus het zesde park. Maar ook in de rest van de wereld zijn er meerdere Discovery Centre.

Legoland Scheveningen; Wat kun je er doen?

Binnen kunnen kinderen tussen de 3 en 10 jaar zich uitleven op verschillende speelplaatsen. Verder zijn er ‘interactieve ritjes, bouwlessen van een meesterbouwer, speciale ruimtes voor verjaardagen en feestjes en een 4D bioscoop’. Binnen worden met legosteentjes ‘iconische’ gebouwen van Den Haag en Scheveningen nagebouwd.  Hagenaars kunnen zelf gebouwen nomineren.

Hoe groot wordt het park?

Om ruimte te maken gaat het oude Vitalizee-gebouw tegen de vlakte. Op die plek komt nieuwbouw, met een drieduizend vierkante meter grote kelder voor alle attracties. Het is dus niet echt een park. Ter vergelijking, Legoland in Denemarken is 14 hectare.

Kun je het vergelijken met Legoland in Denemarken?

Nee, het is dus niet te vergelijken met de Legoland parken in Billund en Florida. Het park is alleen overdekt en er zijn veel minder attracties.

Legoland Discovery Centre Scheveningen

Weetjes over LEGO Ninjago