in

Ervaring workshop Young Engineers Rotterdam

Ben jij al bekend met Young Engineers Rotterdam? Zij geven wetenschap en techniek lessen aan kinderen van 4 t/m 14 jaar oud. Wat het extra leuk maakt; veel van deze lessen zijn met LEGO! Ik had de workshops al een paar keer voorbij zien komen en wist het zeker; dit gaan onze kinderen leuk vinden!

Vakantieprogramma

In vakantie wordt er een vakantieprogramma aangeboden, onder andere met een aantal korte workshops. Wij kozen voor de workshop waarbij ze een reuzenrad gingen bouwen, dat klinkt toch alleen al gaaf! De workshop zou in een winkel/ koffiecafe zijn; Ver van Hier om precies te zijn. Vooraf had ik verteld wat voor een workshop wij zouden gaan doen en ze waren al helemaal enthousiast.

LEGO Workshop

Bij de workshop werden wij enthousiast ontvangen door de meester, zoals de kinderen hem al snel noemde. Eerst was het natuurlijk even wachten tot iedereen er was en daarna kon het eindelijk beginnen. Na een korte uitleg mocht de mooie doos met Technisch LEGO eindelijk open! Bij de set zit een instructiekaart waar ze in principe zelf mee aan de slag kunnen. Dat deden ze natuurlijk ook enthousiast. Soms kwamen ze er niet helemaal uit en dan werden ze natuurlijk geholpen door de meester. Of even samen kijken; dan kom je vaak ook al een eind verder. De workshop duurde 1.15u en na deze tijd hadden ze inderdaad een mooi reuzenrad gebouwd dat ze konden laten draaien!

Goed te weten

De workshop is voor kinderen vanaf 6 jaar geschikt en mijn zoons van 7 en 9 vonden het echt een leuke uitdaging! Ze hadden wel wat hulp nodig; maar als je dit vaker doet dan gaat het natuurlijk alleen maar beter. Ze vonden het dan ook heel erg jammer dat het weer uit elkaar gehaald moest worden! Zoals gezegd was de workshop in een winkel/ koffiecafe en er was gelegenheid om bij te blijven. Meestal is het de bedoeling dat je er als ouder niet bij bent, daar is ook vaak de ruimte niet voor.

Workshop bij LEGO winkel

En nu het leuke nieuws; in de herfstvakantie is er ook zo’n leuke workshop bij ons in de winkel! Dit keer bouwen de kinderen een energiecentrale met technisch Lego gebouwd en natuurlijk mogen zij die helemaal naar eigen inzicht uitbouwen.

  • Voor: Kinderen van 6 (groep 3) tot en met 11 jaar
  • Datum: donderdag 25 oktober
  • Tijden: 14:00 tot 15.15 of van 15:30 tot 16:45
  • Locatie: Brick King Lego winkel, Kerklaan 53, Nieuwerkerk aan den IJssel
  • Kosten: €15,- per kind
  • Aanmelden: via Young Engineers

 

Verslag LEGO treinendag 2018

LEGO Schaalmodel van iconische sportwagen Bugatti Chiron