in

LEGO Schaalmodel van iconische sportwagen Bugatti Chiron

Er is geen enkele autoliefhebber die de Bugatti Chiron niet kent. Er zijn er alleen weinig die kunnen zeggen er eentje te bezitten. Voor LEGO Technic reden genoeg om een eigen, unieke versie op de markt te brengen. Liefhebbers kunnen vanaf nu hun eigen 1:8 schaalmodel aanschaffen.

Unieke Bugatti-replica

Al meer dan veertig jaar bouwt jong én oud machines, vrachtwagens, en auto’s met LEGO Technic. Een exclusieve Bugatti Chiron-replica wordt nu aan dat rijtje toegevoegd. Deze iconische sportwagen is tenslotte het krachtigste, snelste en meest exclusieve model dat ooit uit de fabrieken van het exclusieve Franse automerk rolde. De Bugatti Chiron is niet zomaar een sportwagen, en dat is zijn replica evenmin. Luxedetails zoals een gedetailleerde cockpit, aerodynamische carrosserie, beweegbare achterspoiler, spaakvelgen met logo en laagprofielbanden, gedetailleerde remschijven, een W16- motor met bewegende zuigers tot zelfs een stijlvolle weekendtas in een klein opbergvak én zowaar een uniek serienummer maken de replica af. De LEGO Technic-set is verpakt in een luxueuze doos, inclusief een verzamelbrochure met uitgebreide bouwinstructies. De LEGO Bugatti Chiron bestaat uit 3.599 onderdelen.

LEGO voor volwassenen

De LEGO Technic 42083 Bugatti Chiron is bedoeld voor 16 jaar en ouder, “maar spreekt jong en oud aan”, aldus Marketing Director Benelux bij LEGO Heidi Verheyen. “De Bugatti Chiron is een topper in ons ruim veertigjarige bestaan. Onze LEGO-designers hebben zichzelf weer overtroffen en zijn erin geslaagd elk detail van deze iconische Bugatti weer te geven. We vermoeden dat er eind dit jaar heel wat als sinterklaas- of als kerstgeschenk de deur zullen uitgaan.”

Ervaring workshop Young Engineers Rotterdam

Weetjes over de nieuwe sets van december 2018