in

Weetjes over de nieuwe sets van december 2018

 1. De Junior sets heten vanaf nu geen Junior meer, maar vallen in de thema’s van het onderwerp. Je herkent ze aan het 4+ logo. LEGO 4+ sets zijn speciaal ontwikkeld voor leuk en eenvoudig bouwplezier voor jonge kinderen en om hun vertrouwen te stimuleren dankzij de eenvoudige bouwstappen, voor de perfecte start van het bouwen met LEGO stenen.
 2. Wist je dat je met 70820 LEGO Movie Maker de grappigste grappigste scènes uit DE LEGO FILM 2 na kunt spelen? Er zitten ook maar liefst 9 minifigs uit de film in.
 3. De set 76114 Spiderman Spider Crawler heeft maar liefst 4 nieuwe minifiguren; Spider-Man, Spider-Man 2099, Vulture en Sandman.
 4. In de nieuwe sets van Spiderman zitten ook 9 spinnenwebelementen die nieuw zijn om je bouwwerken, minifiguren en wapens aan je eigen smaak aan te aanpassen.
  Er zijn weer veel Technic sets waarvan je een tweede model kunt bouwen, zoals de 42089 Technic Powerboot, 42092 Technic Reddingshelicopter, 42093 Technic Chevrolet Corvette ZR1 en 42095 Technic RC Stunt Racer
 5. De 42093 Technic Chevrolet Corvette ZR1 is een echte replica van de Chevrolet Corvette ZR1 en heeft een echt werkende besturing en een zichtbare, gedetailleerde V8-motor met bewegende zuigers.
 6. In de 60216 City Brandweerkazerne in de Stad zitten veel nieuwe elementen, zoals grote ladderwagen met een werkende licht- en geluidssteen die nieuw is vanaf januari 2019, een uitschuifbare, draaibare ladder en een brandslang met een spuit met ‘waterstraalfunctie’ die nieuw is vanaf januari 2019. Deze spannende set bevat daarnaast een gebouw met 3 verdiepingen en een dak, een bouwterrein met een hek, een omvallende lantaarnpaal en een toiletcabine met een afneembare boven- en voorkant, plus een vrijstaande hijskraan met een draaiende arm en werkende lier. Ook inclusief een brandweerhelikopter met een cockpit die open kan en het robotvoertuig R.O.S.-T3, die beide zijn uitgerust met een 3-schots noppenschieter die nieuw is vanaf januari 2019, een motor met ruimte voor zwaailichten.
 7. 60213 LEGO Brand aan de Kade De set bestaat uit een blusboot met een waterkanon met multi-schietfunctie dat nieuw is vanaf januari 2019 en een buitenboordmotor die omhoog kan worden gebracht.
 8. De hartvormige dozen van Friends it is een echte reisset, want elk element past in de hartvormige doos en het deksel houdt alles bij elkaar. Gebruik het deksel als podium voor deze kleine popster uit Heartlake City ideaal om onderweg mee te spelen.
 9. 41365 Friends Emma’s Kunstatalier Laat je kind zijn of haar verbeelding de vrije loop laten terwijl het ‘schildert’ op het magische doek: voeg wat water toe en kijk welke afbeelding er verschijnt!
 10. 41368 Friends Andrea’s Talentenjacht De 2 luidsprekers aan de zijkanten van het podium kunnen draaien en worden dan schermen. Maak het spel nog leuker door je mobiele telefoon in de houder te plaatsen en speel een video of muzieknummer af als achtergrond voor Andrea. Met de 2 gele clips achter het podium zet je de telefoon vast.
 11. 60210 LEGO Luchtpolitie luchtmachtbasis Laad de parachute met daaraan een Luchtpolitie minifiguur onder in het speelgoedvliegtuig en druk op de hendel om hem te lanceren richting de vluchtende boeven.
 12. 60209 LEGO Luchtpolitie diamantroof, De set bestaat uit een politietransportvoertuig met een dak dat open kan, een werkende licht- en geluidssteen die nieuw is vanaf januari 2019, een gevangeniscel en een afneembare edelsteenkluis, een helikopter voor de boeven met 2 draaiende rotors, een plastic klimtouw om de kluis mee te stelen en een cockpit die open kan, plus een jetpack met vleugels van de Luchtpolitie.
 13. 60214 City Brand bij het hamburgerrestaurant De set bestaat uit een brandweerauto met een cabine met ruimte voor een minifiguur, een draaiende achterkant en een spuit die kan worden gericht met ‘waterstraalfunctie’ die nieuw is vanaf januari 2019 en 2 opbergvakken, plus een motor.

LEGO Schaalmodel van iconische sportwagen Bugatti Chiron

Brikkon collectie met nijntje